Svet pozná novú Miss World: Česi majú najkrajšiu ženu sveta! Ani my sa nemáme za čo hanbiť!

Svet spoznal vo veľkom finále Miss World novú víťazku. Stala sa ňou Krystyna Pyszkova z Českej republiky. Rozhodne sa však ani Slovensko nemá v súťaži za čo hanbiť. Veľký úspech sme zaznamenili vďala Sophii Hrivňákovej aj my!

Deviateho marca 2024 spoznal svet novú Miss World. Ide o prestížny titul, ktorý sa udeľuje raz ročne a porotcovia prísne vyberajú z kandidátok z celého sveta. Finále 2024 sa však uskutočnilo až po troch rokoch, keďže jeho prípravy výrazne narušila pandémia. Slovensko preto reprezentovala Sophia Hrivňáková, Miss Slovensko 2021. Aj keď sa nestala absolútnou víťazkou, má za sebou na súťaži veľký úspech. Sophia Hrivňáková sa stala európskou víťazkou súťaže Top model Competititon s titulom Top Model Europa a zároveň jednou zo štyroch najlepších modeliek Top 4 Miss World Top model. Je to veľký úspech pre celú našu krajinu. Vďaka Sophii sa do povedomia sveta dostáva informácia, že u nás máme nielen krásne, ale najmä talentované ženy!

Korunku Miss World si odniesla dvadsaťročná Češka Krystyna Pyszková. Tá získala vytúžený titul Miss World 2024 na veľkom podujatí v Bombaji. Úradujúca Miss World Karolina Bielawska z Poľska korunovala na hviezdnom finále svoju nástupkyňu. Pyszková je po víťazke súťaže z roku 2006, Taťáne Kuchařovej, druhou Miss World z Českej republiky. O tom, že svet vybral dobre niet pochýb. Pyszková je zakladateľkou vlastnej nadácie a plynule hovorí aj anglicky, poľsky, slovensky a nemecky, je zástankyňou trvalo udržateľného rozvoja prostredníctvom vzdelávania!