Veľká zmena vo vedení súťaže: Prečo končí Michael Kováčik na poste riaditeľa Miss Slovensko?

Jedinečný projekt, ktorý sa spája s eleganciou a krásou, prichádza o jednu z kľúčových postáv. Po troch úspešných ročníkoch hlási odchod z postu riaditeľa Michael Kováčik!

Michael Kováčik je návrhár, pôsobiaci na Slovensku aj v Čechách. Pred trinástimi rokmi odštartoval svoju kariéru ako módny stylista. Dnes sa už Michael môže pýšiť vlastnou značkou, ktorá oslávila minulý rok desaťročné jubileum. V roku 2019 začal pôsobiť ako riaditeľ v prestížnej súťaži Miss Slovensko. Stal sa tvárou mnohých pozitívnych zmien, ako napríklad "nehľadať ideál krásy, ale osobnosť". Pod jeho vedením sa súťaž stala nielen populárnejšou, ale aj symbolom ženského sebavedomia. Ako riaditeľ projektu Miss Slovensko priniesol novú víziu, spojenú s diverzitou, rozmanitosťou, moderným zmýšľaním, ale hlavne prezentovanými hodnotami, ktoré poukazujú na rozvoj osobnosti, energiu a potenciál slovenských dievčat. 

"Moja spolupráca s projektom Miss Slovensko bola pre mňa osobne mimoriadne inšpiratívna a zaujímavá. Priniesla mi mnoho nových podnetov aj možnosť realizácie v inej oblasti," uviedol Kováčik. V oznámení svojho odchodu zdôraznil, že to nie je ľahké rozhodnutie. Cíti potrebu posunúť sa ďalej v osobnom aj profesijnom živote. "Moje rozhodnutie nebolo jednoduché a rýchle, zažil som s projektom krásne štyri roky a realizovali sme tri úspešné ročníky. S tímom sme zažili náročné obdobia, dva ťažké pandemické ročníky. Boli to však úspešné ročníky súťaže." povedal. Avšak s projektom sa nechce úplne rozlúčiť. "Verím, že aj naďalej budem spolupracovať na ďalších ročníkoch súťaže z pozície módneho tvorcu. V ďalších obdobiach sa chcem venovať predovšetkým svojej tvorbe" objasnil svoj odchod. A my veríme, že v spojení s projektom Miss Slovensko o ňom budeme ešte veľa počuť!