Vanessa z Nového života zažila na škole drsnú šikanu: Ponižovanie i fyzické ataky!

Problémovú gymnazistku Vanessu stvárňuje v obľúbenom seriáli Nový život stredoškoláčka Laura Kronauerová. Postavu mladej agresorky stvárňovala nesmierne presvedčivo, no málokto vie, že inšpiráciu brala zo skutočného života. Akurát z tej druhej strany. Sympatická herečka totiž zažila drsnú šikanu na vlastnej koži!

Problémovú Vanessu si v Novom živote zahrala mladučká herečka Laura Kronauerová, ktorá aktuálne študuje na Štátnom konzervatóriu v Bratislave hudobno-dramatický odbor. Do seriálu sa dostala podobne ako ďalší mladí herci cez kasting. Postavu drzej agresorky stvárnila tak presvedčivo, až sa občas natískala otázka, odkiaľ šikanu tak dobre pozná. Smutnou pravdou je, že Laura vie veľmi dobre, ako chutí ponižovanie či fyzické ataky. Sama si tým totiž počas štúdia prešla! „Zažila som si šikanu niekoľko rokov. Ale vyriešilo sa to už. Už je to za mnou. Po pravde ani neviem, ako to vzniklo. Zrazu som bola neobľúbená, nikto sa so mnou nechcel baviť. Mala som nepríjemnú skúsenosť aj s tým, že som mala úraz… Mala som nonstop dotrhané veci. Ani učitelia mi nevedeli nejako pomôcť, vždy sa to tutlalo. Až po troch rokoch sme povedali, keď už som na tom bola zle – nechcela som chodiť do školy, stále som vracala, nechodili mi úlohy, keď som chýbala, lebo mi ich nemal kto dať - tak sme sa rozhodli, že prestúpim na inú školu. To mi dosť pomohlo,“ povedala predstaviteľka Vanessy pre joj.sk.

Po troch rokoch utrpenia sa síce šikanovania zbavila, no nepríjemné pocity v nej ostávali ešte dlhší čas.Bolo to nepríjemné, hlavne sa z toho dostávať. Ja som si pripisovala vinu za to, ale nemohla som za to. Nechcem, aby si tým niekto prešiel… Akože mňa to posilnilo do budúcnosti, poučila som sa z toho a verím, že sa poučili aj tí, čo mi to spôsobili,“ nádeja sa Laura. S opatrným úsmevom však podotkla, že aj náhodné stretnutie s ľuďmi, ktorí jej ubližovali, jej škaredé spomienky stále pripomína. „Dodnes je nepríjemné, keď idem po ulici a vidím tých ľudí. Radšej prejdem pomimo. Ale je to za mnou a pomáhalo mi to k tej postave Vanessy. Bola som z tej druhej strany,“ uzavrela.

Sledujte obľúbený seriál Nový život každý utorok o 20:35 na JOJke!