Emotívne vyvrcholenie Reštartu vháňa slzy do očí: Magda sa konečne pomerila so synom!

Štyridsiatničke sa vďaka odborníkom zo šou podarilo zabojovať so svojimi démonmi, pochopiť mnoho vecí a výsledkom bolo vytúžené zmierenie sa so synom.

Jednou z hlavných príčin vzniku obezity u sympatickej štyridsiatničky Magdalény bola psychika. Na prvý pohľad usmiata a pozitívna žena totiž vo svojom vnútri skrývala veľký žiaľ. Hoci je matkou dvoch synov, do styku prichádzala len s mladším dieťaťom. So starším synom Tomášom nebola v kontakte už viac než rok. Trápilo ju aj to, že kvôli konfliktu nevidela vyrastať svoju milovanú vnučku. To ju na duši ťažilo natoľko, že na svoj vzhľad akosi rezignovala.Mali sme s ním konflikt pred rokom a odvtedy sa spolu nebavíme. Strašne mi chýba. Všetko, čo robím, robím s ním. Neviem to z hlavy dostať von. Neviem. Absolútne neviem, čo je s ním. Neviem, kde robí, kde sa pohybuje,“ povedala so slzami v očiach v úvode relácie. Samozrejme, riešiť chcela aj svoj vzhľad. Pri výške len niečo cez 150 centimetrov totiž vážila až 70 kíl, čo už predstavuje hranicu nadváhy a obezity. Rizikový bol aj jej obvod pásu, ktorý sa blížil ku 100 centimetrom. Biologický vek jej športový fyziológ Viktor Bielik po testoch vyrátal na 53, čo bolo o štyri roky viac, než reálne má. Magdaléna tak mala rovno dve motivácie pustiť sa do Reštartu naplno.

​Snaha dať sa dokopy fyzicky aj psychicky bola u nej tak silná, že bojovala ako levica. Do svojho života okamžite zaradila pohyb a z jedálnička zase vylúčila svoje najväčšie „drogy“ – zmrzlinu a oškvarky. Pomohli jej aj sedenia s koučom Patrikom Balintom, vďaka ktorému sa dokázala zmeniť aj po vnútornej stránke.Urobila veľkú zmenu vo svojom zmýšľaní. Najprv bola veľmi tuhá, šla ako baran a mala svoju hlavu. Postupne prišla na to, že potrebuje počúvať tých druhých,“ skonštatoval Patrik. Magdinu zmenu pochválil aj športový fyziológ Viktor Bielik. Schudla totiž 7 kíl, v páse zoštíhlela o 10 centimetrov a zhodila šesť percent telesného tuku. Zlepšila sa aj jej telesná kondícia v dôsledku čoho sa jej biologický vek znížil na 47 rokov. Čo je o dva roky menej, než v skutočnosti má.Magda by mala byť so sebou spokojná. Pretože, nielenže zlepšením telesnej kondície a znížením telesnej hmotnosti, ale aj jej biologický vek klesol o osem rokov. To naznačuje, že jej Reštart bol úspešný,“ povedal Viktor. Čo je však najdôležitejšie – Magde sa podarilo so synom pomeriť a uzavrieť starý svár. Ich zmierenie a následné stretnutie bolo mimoriadne dojímavým vyvrcholením relácie. Pozrieť si to na vlastné oči môžete v priloženom videu!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora