Držíte diétu, no neschudli ste ani gram? Odborník Viktor Bielik vie, čo robíte zle!

Dávať pozor na to, čo zjete nie je jediná dôležitá vec.

Zrejme každý z nás už niekedy skúšal nejakú diétu. Občas to vyjde a dostaneme sa k vysnívanej hmotnosti. Inokedy je to hotová katastrofa a nielenže neschudneme, ale si aj poškodíme trávenie. Čo však stojí za tým, že ručička na váhe sa nepohne ani v prípade, že prijímate málo kalórií? To, že zdravé telo so zdravou váhou nie je len o jedle. Je to súhrn stravovania, pohybu, zdravého životného štýlu, odpočinku a relaxu. A presne o tom bude naša nová šou Reštart. Tá nám ukáže, že nikdy nie je neskoro začať pre seba niečo robiť. Sedemnásť ľudí žilo nespokojne, v smútku a v depresiách tak, že sa jedného dňa rozhodli pre radikálnu zmenu. Potrebovali svoj život vrátiť do čias, keď boli ešte šťastní. Osamelosť po rozvode je zničujúca, závislosť na hracích automatoch prerastá cez hlavu a ničí život, konflikty s rodičmi presahujú mieru, ktorá sa dá zvládnuť, zajedanie smútku prináša desiatky kíl navyše... V Reštarte budete svedkami toho, ako sa sedemnásť obyčajných ľudí vydá za šťastím a zmenou, ktorá bude trvalá.  Po ceste za ich novým ja ich budú sprevádzať štyria špičkoví odborníci – ich strážni anjeli.

Jedným z nich je Viktor Bielik, ktorý je v šou hlavným hovorcom tímu a špecialistom na výživu a biologický vek. V profesionálnom živote je to špičkový fyziológ a vysokoškolský pedagóg na FTVŠ UK v Bratislave. Odbornú prax vykonáva na klinike športovej medicíny. Je odborným konzultantom viacerých slovenských vrcholových športovcov v oblasti športovej výživy, diagnostiky trénovanosti a športového tréningu. Bol kondičným trénerom automobilového pretekára, vicemajstra sveta FIA GT1 2012 Štefana Rosimyho, osobným trénerom Andrea Čulého, juniorského vicemajstra sveta z roku 2015 v orientačnej cyklistike a Petry Fašungovej, majsterky sveta z roku 2013 v duatlone do 23 rokov. Viktor bol tiež členom realizačného tímu biatlonu a ženského bežeckého lyžovania. Je autorom mnohých odborných článkov a publikácií venujúcich sa problematike výživy, diagnostiky trénovanosti a metodiky vo vrcholovom, ale i rekreačnom športe. Sám aktívne športuje, zúčastňuje sa amatérskych pretekov v behu, triatlone a bežeckom lyžovaní.

V šou Reštart bude hovorcom tímu, bude zodpovedný za zostavovanie jedálnička a oznamovať účastníkom ich biologický vek, ktorý bude počítať podľa unikátnej metodiky. Pôjde o jeho vlastný vzorec pre výpočet biologického veku, ktorý bude oveľa presnejší než bežné metodiky.

Sledujte novú šou Reštart už od 8. januára na JOJke!

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora