Komplexy, strach z ľudí a stavy úzkosti: Ľubkin príbeh sa týka mnohých žien-matiek!

Napriek tomu, že sympatická štyridsiatnička priviedla na svet štyri deti, cíti sa sama. Príbeh tejto ženy je zároveň príbehom množstva ďalších matiek, ktoré trpia syndrómom prázdneho hniezda.

Ľubka má 42 rokov a žije neďaleko Bratislavy. Osud ju v minulosti ťažko skúšal a prešla si neľahkými životnými situáciami. Zrejme aj tie sa podpísali na tom, ako sa v súčasnosti cíti a ako v dôsledku toho vyzerá. „Tým, že mi bolo veľakrát hovorené, že som obyčajný nímand. Že nemám vzdelanie, nemám nič a nič neviem, len okolo tých detí, tak som tomu pomaly uverila. Hanbím sa chodiť medzi ľudí. Ja, napríklad niekam prídem, a neviem sa ani poriadne vyjadrovať. Neviem fungovať. Bojím sa tých ľudí. Je to iné, ako byť doma zavretý. Niečo iné, než na čo som bola zvyknutá,“ vyspovedala sa v Reštarte, do ktorého sa prihlásila, pretože chce svoj život radikálne zmeniť. „Nie som spokojná so sebou. Tie štyri tehotenstvá a štyri pôrody sa podpísali na mne. Mám brucho,“ vzdychla si pred kamerami. Váha a faldíky však nie sú zďaleka jedinou vecou, ktorá ju trápi.

Ľubka na tom po fyzickej stránke nie je až tak zle. Problémom je skôr jej psychika. Zdroj: TV JOJ

​Napriek tomu, že priviedla na svet štyroch potomkov, cíti sa veľmi osamelo. So svojimi deťmi nevychádza najlepšie a s dvomi dokonca dlhodobo nie je v kontakte. „Keď som sama doma, rozmýšľam, prečo to takto dopadlo. Prečo som tu sama. Toľko detí a zostala som tu sama v byte. Všade je ticho, nikto sa s vami nerozpráva. Rozmýšľam, prečo som to nechala zájsť až tak ďaleko,“ povedala Ľubka, ktorá je na tom psychicky oveľa horšie než fyzicky. Tím odborníkov tak nebude riešiť len jej fyzickú stránku, ale aj tú psychickú. Podarí sa jej zabojovať so svojimi démonmi a získať späť svoje deti?

Sledujte Reštart každú stredu po seriáli Som mama na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart