Krásne gesto Kandráčovcov vás dostane: Aha, ako potešili zdravotníkov v nemocnici!

Tohtoročné sviatky boli mimoriadne ťažké pre mnohých Slovákov, no najnáročnejšie boli azda pre tých, ktorí nemohli byť so svojimi blízkymi. Medzi takýchto ľudí patria aj zdravotníci, ktorí zostali v službe, aby mohli zachraňovať tých, ktorí to najviac potrebujú. A práve anjelov v bielych plášťoch sa v spolupráci s Darovanými Vianocami rozhodla potešiť muzikantská rodina Kandráčovcov!

Darované Vianoce sú charitatívnym projektom, ktorý na JOJke už sedem rokov vďaka štedrému anonymnému darcovi z Košíc pomáha ľuďom v núdzi. Okrem rodín v ťažkej finančnej situácii dostali počas týchto sviatkov pomocnú ruku aj zdravotníci. Tí už dlhé mesiace bojujú za životy a zdravie svojich pacientov a v službe ostali aj počas najkrajších sviatkov v roku. O spríjemnenie pracovnej smeny sa po materiálnej stránke postaral anonymný darca, ktorý im prostredníctvom reportéra Jozefa Kačmáryho poslal vianočné darčeky. Po duchovnej stránke im službu spríjemnil muzikant Ondrej Kandráč so svojou mamou Monikou a deťmi Emuškou a Ondrejkom. Spoločne sa postavili pred Univerzitnú nemocnicu L. Pasteura v Košiciach a odohrali pre nich krátky súkromný koncert. O radosť z čara Vianoc sme sa boli podeliť aj s tými, ktorí sú v službe. Zachraňujú životy tých, ktorí to potrebujú najviac. Naši lekári, zdravotné sestry a personál. Aspoň na chvíľu sme sa spolu preniesli do bezstarostného sveta kolied a vinšov a vďaka anonymnému darcovi z Košíc sme priniesli aj darčeky,“ povedal o krásnom geste muzikant Ondrej Kandráč, ktorý sa so zábermi z milej akcie pochválil na sociálnej sieti.

K fotkám sa mu ozvalo aj zopár zdravotníkov, ktorí sa v komentároch vrúcne poďakovali za spestrenie náročných chvíľ v službe. Ondrej Kandráč, Jozef Kačmáry a anonymný darca, ešte raz zo srdca veľké ďakujem za pekný zážitok zo stretnutia s Vami a za dary. Veľmi nás to potešilo a spríjemnilo a rozjasnilo službu, ktorá bola v tento deň dosť náročná, bol to pre mňa krásny zážitok,“ napísala jedna zo zdravotníčok. Ďakujeme veľmi pekne za nádherné prekvapenie a spríjemnenie služby! Požehnané Vianoce,“ odkázala ďalšia. Šíriť dobro, obzvlášť v ťažkých časoch, je to najšľachetnejšie, čo môže človek urobiť, no nie?