Oslaďte si život s Kandráčovcami: Super torta bez cukru a lepku!

S Vianocami sa neodmysliteľne spája aj maškrtenie. Veď kto by nemal rád perníky, štrúdle, šuhajdy či torty. Máme pre vás skvelý recept na sladkosť, po ktorej sa budete olizovať až za ušami.

Kandráčovci sa podelili o svoj tajný recept na chutnú gaštanovú tortu, ktorá je bez cukru a bez lepku. Stačí si ju len pripraviť a budete sa olizovať až za ušami. 

Gaštanová torta bez múky a cukru

Cesto:

8 ks vajcia
2 kocky  gaštanového pyré

Plnka:

2 ks šľahačka v prášku
300 ml mlieka
1 kocka gaštanového pyré

 -  ja dávam šľahačkovú  smotanu, niekedy pre istotu i stužovač)
 - ak dáte práškovú, tak zas máte istotu, že bude držať

Iné : rum alebo amaretto - ja dávam trošičku rumovej esencie, alebo nič
        ríbezľový lekvár

Vyšľaháme 8 žĺtkov a 2 kockami gaštanového pyré šľahačom.
Šľaháme kým nevznikne penová zmes.
V druhej mise vyšľaháme bielka s troškou soli na hustý sneh.
Potom sneh vmiešame do žĺtkovej zmesi, už bez šľahača, iba opatrne vareškou premiešame.
Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a dáme upiecť do vyhriatej rúry, pečieme 45 min. pri 170 stupňoch.
Plnku si pripravíme tak, že vyšľaháme práškové šľahačkové smotany s mliekom na hustú šľahačku, potom ju zmiešame s jedným gaštanovým pyré. Tortový korpus po vychladnutí rozpolíme, pokvapkáme rumom, alebo amarettom, potrieme obe časti lekvárom. Plnku rozotrieme na spodný plát, necháme si trochu na povrch a boky torty, spojíme potrieme zvonku a ozdobíme podľa momentálneho nápadu.

Na JOJku mieri nové kuchárska šou s názvom Bez servítky. Varenie je stále populárnejšie a mnohí sa radi učia nové triky, ochutnávajú netradičné jedlá či inak experimentujú v kuchyni. Už 4. januára môžete na obrazovkách televízie JOJ sledovať každý deň iné kuchárske umenie, čaká vás tiež množstvo zábavy a silné emócie. Pätica zaujímavých ľudí každý deň pripraví "hostinu" a zábavný program. Fantázii v jedle sa medze nekladú a divák môže sledovať nielen pestrú a chutnú paletu rôznych pokrmov, ale zároveň aj reakcie iných súťažiacich. Súťažiaci, ktorí v daný deň nevaria, len ochutnávajú a bodujú hostiteľa. Bude pohostenie chutiť alebo súťažiaci v ten deň dostane košom? Na konci týždňa sa diváci dozvedia, kto z pätice súťažiacich urobil najlepší dojem na ostatných a vybojoval si víťazstvo.

Nenechajte si ujsť kuchársku šou Bez servítky už 4. januára 2021 podvečer na JOJke!