Ondrejovi Kandráčovi sa splnil jeho mladícky sen: TOTO sa nepodarí každému muzikantovi!

Muzikant Ondrej Kandráč už o dva týždne vyráža na turné s českou kapelou Čechomor, s ktorou odohrajú vo viacerých mestách naprieč Českom a Slovenskom osem koncertov. Málokto však vie, že to pre neho nie je len práca, ale najmä splnený sen. Prečo?

Po dvoch pandemických rokoch, ktoré dali koncertom tvrdú stopku, sa muzikanti v roku 2022 podľa všetkého konečne vrátia na pódiá. Výnimkou nie sú ani Kandráčovci, ktorí si pre svojich fanúšikov v nasledujúcich mesiacoch pripravili hneď niekoľko zaujímavých podujatí. Medzi ne rozhodne patrí aj špeciálne Česko-slovenské turné, na ktoré už 4. júna vyrazia s obľúbenou českou kapelou Čechomor. Muzikant Ondrrej Kandráč priznal, že je to pre neho splnený sen z mladíckych čias. Verejne sa chcem priznať, že som fanúšikom Čechomoru už dlhé roky. Keď sme boli spolu s folklórnym súborom Ekonóm na prelome rokov 2000/2001 v Austrálii, kde sme koncertovali pre našich krajanov. Tam som prvýkrát počul kapelu Čechomor, pretože jeden z našich krajanov mal ich CD. Keď som ho počul, povedal som si, že: Wau, toto je sila. Takže, až tam siahajú moje začiatky všímania si Čechomoru,“ prezradil primáš Kandráčovcov.

Jednotlivé koncerty sa na Slovensku uskutočnia 20. júla v Detve, 21. júla v Nových Zámkoch, 3. augusta na Šírave a 4. augusta v Starom Tekove. Návykovou muzikou týchto dvoch kapiel ožijú aj Český Krumlov (4.6.), Dolní Lomná (23.7.), Starý Hrozenkov (6.8.) a Telč (27.8.). Aj samotné vystupovanie pred českým publikom je pre Kandráča novou skúsenosťou. „Spoločné turné pre mňa znamená veľmi veľa. Aj keď sa Československo formálne rozdelilo na dve krajiny, mám pocit, že v našich srdciach sme sa nerozdelili nikdy. Mám kopec známych a rodinných priateľov v Českej republike a platí to aj opačne. Tatry sú tak slovenské, ako i české. Praha je tak česká, ako slovenská. Teším sa aj na novú životnú skúsenosť a tou je fakt, že budem môcť stretnúť fanúšikov aj spoza rieky Moravy, teda v Českej republike,“ vysvetlil Ondrej.

Kandráč však doplnil, že obrovskú radosť majú aj z toho, že pandemická situácia konečne umožní koncertovanie a stretávanie sa s fanúšikmi.Veľmi sa tešíme na fanúšikov a veríme, že sa už konečne stretneme. Že sa budeme vidieť reálne naživo. Že budeme zažívať radosť z toho, že počujeme reálny potlesk, vidíme reálne publikum, ktoré je s nami – nielen prostredníctvom streamov a online služieb, ale že sa budeme reálne vidieť a počuť. Žiadny live - stream alebo online koncert vám nedá to, keď sa muzikanti i fanúšikovia vidia i cítia reálne a naživo. Myslím, že si vzájomne chýbame. Aj preto sa tak tešíme na tieto koncerty,“ dodal s úsmevom.

ArchívPosledné epizódy