Herci z Hranice urobili rozruch na florbalovom turnaji: Aha, ako sa malí športovci tešili!

Športová hala Liptov aréna neďaleko Liptovského Mikuláša sa stala dejiskom najväčšej florbalovej súťaže žiakov základných škôl, ktorú má pod záštitou Nadácia Televízie JOJ. O vzácne trofeje súťažilo šesť dievčenských a šesť chlapčenských tímov, ktoré poriadne prekvapili herci zo seriálu Hranica.

Mentálne znevýhodnení žiaci sa pod záštitou Nadácie Televízie JOJ postavili proti súperom na florbalovom turnaji v Liptovskom Mikuláši. Školáci húževnato trénovali a výsledky svojej driny predviedli na jednotlivých zápasoch. Do projektu sa zapojil aj tím Special Olympics, vďaka ktorému sa Nadácia snaží búrať predsudky. „Rozšírili sme ligu pre mentálne znevýhodnené deti, spojili sme sa so Special Olympics a takýmto spôsobom sa snažíme odbúrať predsudky o tom, že mentálne znevýhodnení nemôžu športovať. Máme myšlienku, že šport je pre všetkých a florbal spája. Preto práve na tomto turnaji sa predstavia Majstri Slovenska špeciálnych olympiád vo florbale, ktorí si zahrajú so „zdravými“ deťmi,“ vysvetlila výkonná manažérka Nadácie TV JOJ Natália Konečná Báreková.Veľmi radi športujú, veľmi radi behajú, skáču...Síce tie výkony nie sú až také ako u bežných detí, ale veľmi sa snažia,“ povedala trénerka a špeciálna pedagogička Ivana Jánošíková.

V Liptov Aréne spolu súťažilo dovedna šesť tímov chlapcov a rovnako šesť tímov dievčat. „Rozdiel medzi klasickým florbalom a naším turnajom je, že hráme kratšie a je tu menšie ihrisko, ako je štandard,“ vysvetlil manažér florbal SK ligy Stanislav Štefánik. Okrem športového zážitku na školákov čakalo prekvapenie. Povzbudiť a potešiť ich prišli herci zo seriálu Hranica a muzikant Ondrej Kandráč, ktorý naspieval titulnú skladbu Na hranici hora zelená. „Môj malý Ondrík je zapálený florbalista a keby nemal školu, tak dnes je tu so mnou, pretože toto sa neodpúšťa, že som ho nezobral. Už mi aj písal, že veľmi by tu chcel byť,“ povedal Kandráč v reportáži Elišky Prečovej. Autogramiádu si naplno užili školáci, ale aj samotní herci a v športovej hale počas oboch dní panovala veľmi priateľská a veselá atmosféra.