Kandráčovci a Natália Puklušová naspievali energickú novinku: Z tohto bude nový hit!

Obľúbená kapela Kandráčovci už minulý rok spojila svoje sily s talentovanou herečkou a speváčkou Natáliou Puklušovou, s ktorou nahrali singel Ľúbi, kto dúfa. V spolupráci pokračujú aj naďalej a v týchto dňoch vydali už druhú spoločnú pesničku s názvom Heja hej.

Natália Puklušová a Ondrej Kandráč sa poznajú naozaj veľmi dlho. Prvý raz sa stretli ešte v 90. rokoch, keď ešte obaja dreli školské lavice. "Pamätám si 90. roky, keď som bol primášom vo folklórnom súbore Torysa v Prešove. V rámci rôznych festivalov sme sprevádzali aj víťazov veľmi známej súťaže Makovická struna. Je to súťaž v spievaní rusínskych a ukrajinských ľudových piesní. Natália bola víťazkou jedného z ročníkov, preto spievala neskôr na galakoncertoch. Už vtedy som si všimol jej obrovský dar. V spievaní je naozaj veľmi presvedčivá, tak som rád, že sme to posunuli a povýšili," povedal Ondrej Kandráč na adresu Natálie Puklušovej. Spoločne naspievali energickú novinku Heja Hej, ktorú na YouTube odpremiérovali v pondelok 8. mája, pričom v priebehu pár dní sa dostala do TOP 15 trendov v kategórii Hudba. "Spolupráca s Natáliou je vždy veľmi osviežujúca, pretože má v sebe ten povestný východniarsky temperament a veľkú životaschopnosť. Som rád, že po skladbe Ľúbi, kto dúfa je tu ďalšia skladba, verím, že nový hit, s názvom Heja hej." Text piesne na motívy ľudovej hudby už tradične napísal Ondrejov dvorný textár Vlado Puchala.


Videoklip k dynamickej piesni sa nakrúcal v Areáli Zdravia Rozálka v Pezinku ešte pred pár týždňami a réžiu mal pod palcom talentovaný Michal Nemtuda. "Tentokrát bola naša spolupráca inakšia ako doposiaľ. Pieseň som nahrala za dve hodiny, čo pre mňa nebolo náročné. Ale točenie klipu to bola moja premiéra vôbec. Nikdy som žiaden klip netočila. Cítila som sa v tom ako školáčka a už teraz viem, čo urobím najbližšie úplne inak a lepšie. S Ondrom je sranda. A vždy ma podporuje a je zlatý ku mne. Vidno, že je Rusnák a východniar," povedala o spolupráci Natália Puklušová so smiechom.

​Okrem Kandráčovcov a Puklušovej v klipe účinkovala aj tanečná umelecká skupina Čarovné ostrohy, ktorá celú atmosféru doťukla. "Znie to veľmi živočíšne a to je presne cieľ tejto skladby. Spraviť ľuďom radosť, potešiť, rozjasniť, roztancovať...Čarovné ostrohy do toho dali v rámci choreografie maximum," doplnil primáš Kandráčovcov. Zaujímavosťou je, že počas nakrúcania záverečnej scény v ďaždi tanečníci dosť trpeli. Denné teploty sa ledva šplhali na desať stupňov nad nulou, a tak poriadne vymrzli. Keďže sú to ale profesionáli, úsmev na tvári im to nevzalo.

​Kandráčovci s Natáliou Puklušovou v apríli odštartovali spoločné turné a po koncertoch v Piešťanoch, v Prešove a v Banskej Bystrici si ich energické spojenie na pódiu môžu fanúšikovia vychutnať ešte 12.5 v Spišskej Novej Vsi, 14.5 v Košiciach, 26.5 v Prievidzi, 27.5 v Čadci a 28.5 v Považskej Bystrici. Následne vyrazia spolu s kapelou Čechomor na dlhoočakávané turné Kandráčomor, ktoré odštartuje 16.6 vo Východnej a počas leta odohrajú koncerty 14.7 v Nových Zámkoch, 15.7 v Detve, 20.7 v Starom Tekove a 11.8 na Šírave.