Kde sa vyrábal Wisting? Jørn Lier Horst zobral divákov a čitateľov na lokácie nakrúcania!

Wisting, ktorý vznikol podľa knižnej predlohy kníh spisovateľa Jørna Liera Horsta, sa odohráva v meste Larvik. Skutočne sa tam však aj nakrúcal?

Idylická zimná príroda v seriáli Wisting nepochybne nadchne každého milovníka Škandinávie. Krásny biely sneh, ktorý sa drží počas celej zimy, malebné štíty ale aj nedotknutá príroda. Seriál sa podľa tvorcov odohráva v meste Larvik, ktoré je skutočným mestom v Nórsku.  Pod názvom Larvik nenájdete len mesto, ale aj obec v Nórsku. Toto však nie je jediná oblasť, kde tvorcovia pri nakrúcaní putovali. 

Zdroj: TV JOJ

Podľa portálu Life in Norway bol seriál Wising nakrútený v širšej oblasti nórskeho regiónu Vestfold, ktorý je preslávený najväčšou nórskou plážou, ktorú lemujú kamene, historickou pevnosťou Fredriksvern a malebnou rybárskou dedinou Naverfjorden. Podľa Visit Norway sa v tejto oblasti nachádza najväčšia stopa po Vikingoch v Nórsku. Už len tento samotný fakt sem ročne priláka veľké množstvo turistov. Fanúšikovia knižnej série Horsta si sem zase vyjdú na "pátranie" po vrahovi. Portál Visitvestfold dokonca vytvoril mapu, podľa ktorej sa dostanú turisti do presných lokácii v seriáli! 

Spisovateľ Jørn Lier Horst čitateľom a divákom seriálu ozrejmil, kde sa odohráva seriálová fikcia!

Wisting môžete sledovať na JOJke každý utorok o 21:50 a v predstihu aj na JOJ PLAY!

Tagy: Wisting