Miss Slovensko 2016 - fitting

Najkrajšie Slovenky budú reprezentovať našu krajinu: Pomôžu im aj tieto úchvatné kroje!

Jedna z nich odchádza do zahraničia už dnes.

Po niekoľkých mesiacoch kraľovania nastal moment, keď víťazky Miss Slovensko 2016 odcestujú do zahraničia na svetové súťaže krásy. Tri atraktívne Slovenky budú v troch krajinách reprezentovať našu krajinu zo všetkých síl, čomu pochopiteľne predchádzala tvrdá príprava. Dievčatá sa snažili zdravo stravovať, hýbať sa a nacvičovať si čísla na jednotlivé disciplíny, ktoré ich na súťažiach čakajú. Príjemnejšou časťou príprav je zháňanie a skúšanie šiat a rób, ktoré budú na súťažiach krásy tvoriť základ ich šatníka. V priestoroch spriazneného salónu krásy absolvovali všetky tri zástupkyne súťaže oficiálnu skúšku svojich šiat, ktorých si vezú plné kufre. ,,Som rada, že nás opäť podporili slovenskí módni návrhári ako Jana Jurčenko, Veronika Lokajíčková, Monika Vontszemuová, Robert Bartolen, Michael Kováčik i HelenaDia a dievčatá budú môcť ich tvorbu prezentovať v zahraničí,“ povedala riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková.

Predvedené modely sú však len časťou povinnej výbavy, ktorú si víťazky do sveta vezú. Jedným z najdôležitejších kostýmov je ľudový kroj, ktorý má každá víťazka vďaka spoločnosti PARTA - Slovenské ľudové umenie autentický, ručne vyšívaný a prispôsobený priamo na mieru. Víťazky predstavia historické kúsky z oblastí Rejdová, Piešťany a z Polomky. ,,Na Slovensku je množstvo prenádherných krojov. Dá sa povedať, že čo dedina, to nádherný kroj. Je v nich neskutočné bohatstvo a mali by sme si ho vážiť,“ myslí si majiteľka spoločnosti Jana Kucbeľová.

Ako prvá bude Slovensko reprezentovať I. vicemiss 2016 Michaela Meňkyová, ktorá odchádza svetovú súťaž Miss International do Japonska už dnes. Jej finále sa bude konať 27. októbra v Tokiu a zúčastní sa ho takmer 80 účastníčok súťaží krásy z celého sveta. Michaela sa na súťaži prihlásila aj do talentovej disciplíny, kde predvedie spoločenský tanec – jive. Výhodou študentky Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity v Bratislave je znalosť niekoľkých cudzích jazykov a skúsenosti z modelingu. Michaelu príde do Japonska podporiť rodina, čo jej tiež pridá na lepšom pocite. Na medzinárodné súťaže krásy onedlho odcestujú aj ďalšie víťazky národného kola. Začiatkom novembra odchádza  II. vicemiss Slovensko 2016 Lenka Tekeljaková a koncom novembra sa do boja pustí Miss Slovensko 2016 Kristína Činčurová.

Dievčatám držíme palce!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora