Novú energickú skladbu Kandráčovcov a Čechomoru nepustíte z hlavy: Toto musíte počuť!

Dostane sa vám pod kožu! Úspešné kapely Kandráčovci a Čechomor vyrážajú už 4. júna na Česko – Slovenské turné, počas ktorého sa predstavia v ôsmich mestách naprieč celým Českom a Slovenskom. Okrem vlastných repertoárov fanúšikom zahrajú aj prvý originálny spoločný singel s názvom Kandráčomor. Klip uzrel svetlo sveta v nedeľu a už na prvé vypočutie chytí fanúšikov za srdce.

Muzikant Ondrej Kandráč sa netají tým, že bol fanúšikom skupiny Čechomor už od mladíckych čias. Keď s českou legendou začal aj spolu so svojou kapelou spolupracovať, splnil sa mu tak sen. Všetko to začalo počas Šaľeného turné, na ktorom bol medzi hosťami aj skvelý spevák a huslista Karel Holas. O rok neskôr sa na koncerte v pražskom Lucerna bare pridal ako hosť aj František Černý a o všetci si tak sadli, že už o mesiac neskôr Kandráčovci hosťovali na vianočnom koncerte Čechomoru v pražskej Hybernii. Plány, ktoré spolu kapely mali, im skrížili dva ťažké pandemické roky. Na jar tohto roku sa však všetko vrátilo do normálu a konečne začali spoločne trénovať na prvé Česko – Slovenské turné.

Kandráčovci a Čechomor Zdroj: Maroš Ďatko

Jednotlivé koncerty sa uskutočnia 20. júla v Detve, 21. júla v Nových Zámkoch, 3. augusta na Šírave a 4. augusta v Starom Tekove. V Čechách zas ich hudbou ožijú Český Krumlov (4.6.), Dolní Lomná (23.7.), Starý Hrozenkov (6.8.) a Telč (27.8.).Spoločné turné pre mňa znamená veľmi veľa. Aj keď sa Československo formálne rozdelilo na dve krajiny, mám pocit, že v našich srdciach sme sa nerozdelili nikdy. Mám kopec známych a rodinných priateľov v Českej republike a platí to aj opačne. Tatry sú tak slovenské, ako i české. Praha je tak česká, ako slovenská,“ myslí si Kandráč. Kandráčovcov sme pozorovali z diaľky už veľmi dlho a vraveli sme si, že tým by sme sa mohli páčiť. Sme veľmi radi, že tu vzniká niečo neobyčajné. Je to veľmi zvláštne spojenie a my si to chceme užiť,“ zhodli sa Karel Holas a Franta Černý z Čechomoru.

Kandráčovci a Čechomor Zdroj: Čechomor

​Na spoločnom turné fanúšikom zahrajú skladby zo svojich repertoárov, no pripravili si aj single, ktoré sú špeciálne nacvičené a vydané pri tejto príležitosti. Po pesničke Byla vojna, byla v nedeľu 29. mája predstavili novú skladbu aj spolu s videoklipom, ktorá má výstižný názov – Kandráčomor.Táto spolupráca je pre nás veľmi inšpiratívna a veríme, že aj pre nich. Je to opäť niečo iné, niečo nové a mám z tohto spojenia úprimne veľkú radosť,“ pochvaľuje si primáš Kandráčovcov. Text napísal dvorný textár Kandráčovcov, Vladimír Puchala, o mix a mastering sa postaral Lukáč Vacek a nahrávalo sa v štúdiu First Floor Studios Barrandov.