Ondrej Kandráč o svojich začiatkoch v muzike: Aha, čo bol jeho prvý honorár za koncert!

V súčasnosti patrí k tým najpopulárnejším muzikantom a jeho pracovný kalendár doslova praská vo švíkoch. Aj on bol však kedysi začínajúcim hudobníkom a veľmi dobre si na to spomína. Reč je o Ondrejovi Kandráčovi, ktorý v exkluzívnom rozhovore prezradil okrem iného aj to, čo dostal ako prvý honorár za svoj koncert. A peniaze to neboli!

Obľúbený muzikant Ondrej Kandráč sa nestal úspešným interpretom a hudobníkom, ako sa hovorí, z večera do rána. Hoci sa narodil do muzikantskej rodiny a hudbu má takpovediac v krvi, všetko si musel tvrdo odtrénovať. Hraniu na husle a spevu sa začal venovať už vo svojom detstve a cez prvé verejné vystúpenia, hrania na svadbách a cez menšie koncerty sa postupne vypracoval na špičkového umelca, ktorý vypredáva koncerty.

Zaujímavosťou je, že jeho úplne prvým honorárom neboli aj vzhľadom na vek peniaze, ale pre huslistu veľmi praktická vec – strunník. Ide o komponent, na ktorý sa pripevňujú konce strún, takže je neoddeliteľnou súčasťou strunových hudobných nástrojov. „Bol to strunník od nemeckého výrobcu, ktorý bol v tej dobe veľmi drahý. Dostal som ho ako darček za jeden výchovný koncert, ktorý sme mali s našou rodinou na jednej základnej škole v Prešove. Vtedajší zástupca riaditeľa tejto školy došiel a slávnostne mi venoval ten strunník. Ja som mal dovtedy len taký obyčajný drevený s klasickými mosadznými dolaďovačmi, takže som sa z toho vytešoval. Myslím, že tá radosť bola porovnateľná s tým, akú zažívajú dnešné deti, keď pod stromčekom nájdu nablýskaný tablet, najnovší telefón alebo niečo iné v rámci elektroniky,“ povedal Ondrej Kandráč s úsmevom.

Exkluzívny profilový rozhovor s Ondrejom Kandráčom si môžete pozrieť tu: