Alexander Bárta hviezdi ako Balog z Nemocnice: Pamätáte si ešte, ako vyzeral v Paneláku?

JOJka oslávi 2. marca svoje 20. narodeniny a pri príležitosti blížiaceho sa výročia sme vyspovedali tváre známe z našej televízie. Ako si spomínajú na svoje začiatky? Na čo nikdy nezabudnú? To všetko a omnoho viac sme pre vás zistili!

Herec Alexander Bárta aktuálne žiari v úspešnom seriáli Nemocnica ako svojrázny primár chirurgie Filip Balog. Divákom JOJky je však veľmi dobre známy aj z iných seriálov, ktoré sme na našich obrazovkách vysielali. Jeho úplne prvým projektom bol seriál Panelák, v ktorom stvárňoval Milana Kordiaka.Pred nakrúcaním Paneláka som sa zúčastnil na kastingu respektíve na kamerových skúškach. Spomínam si na to veľmi intenzívne, lebo to bol môj prvý väčší televízny projekt. Prvý taký, ktorý našu generáciu dal do povedomia divákov. Hlavne sa mi to ale spája s ľuďmi. Pracovalo na tom kopec príjemných ľudí, bolo tam veľa adrenalínu a bola to pre mňa televízna škola. Spomínam na to veľmi rád,“ prezradil pre joj.sk.

Podnikateľ na hrane zákona bol v Paneláku naozaj výraznou postavou a tak niet divu, že si Bártu s Kordiakom poniektorí fanúšikovia spájajú dodnes. „Zapísal sa do sŕdc divákov tak silno, že do dnešného dňa ešte zvyknem stretávať nejakých ľudí na ulici, ktorí to meno stále spomenú. Musím povedať, že asi to bolo tak výrazné, že si to tak zapamätali,“ zhodnotil Alexander, ktorý si na JOJke zahral aj v ďalších obľúbených seriáloch. Diváci si ho určite pamätajú, napríklad, ako manažéra hotela Daniela Lišku zo seriálu Delukse i ako exfutbalistu Paľa Cviklu z Nového života.