-
20.03.2025 - 02:02
- ·
- Autor redakcia/AB
Milujete MAK? Zmrzlinu z neho si viete pripraviť podľa Bez servítky TAKTO doma!
Relácia Bez servítky má pre milovníkov maku zaujímavý recept. Túto zmrzlinu stojí za to vyskúšať!
Zdroj fotky TV JOJ
Bez servítky ponúka nielen recepty na varenie, ale aj chutné koláčiky. V dnešnej epizóde uvidíme variť opäť profesionála, a to Mareka Foltíka, ktorý má len 26 rokov, no do gastronómie má čo povedať už v takom mladom veku. Hosťom pripraví skutočne zaujímavé menu, ktoré určite nemôžeme nazvať nudným. Nebude to len krásny dizajn, ale aj znamenitá chuť.
Trúfate si navariť za 3000 eur? Okrem 1000 eur za účasť si ako výherca môžete odniesť ďalších 2000 eur! Ak si na výzvu trúfate, prihláste sa TU ešte dnes!
Zmrzlina z maku?
Ak ste fanúšikmi maku, možno ste už skúšali zmrzlinu z tejto zdravej suroviny, ktorá je plná vápniku, vitamínov a minerálov, ale aj zdravých tukov. Ak milujete koláče z maku, zamilujete si aj recept na zmrzlinu, ktorá v stále teplejšom počasí určite padne vhod. Jej príprava z relácie Bez servítky pritom vôbec nie je náročná. Ideálne je, ak máte doma prístroj na prípravu zmrzliny, ak nie, dá sa to aj bez neho!
Zdroj fotky TV JOJ
Príprava a postup makovej zmrzliny
Smotana - 300 ml
Mlieko - 100 ml
Mak mletý - 10 g
Sušené mlieko - 4 g
Cukor - 6 g
Stužovač - 5 g
Žĺtky - 100 ml
Suchý ľad - 100 g plus mínus
Všetko spolu zmiešajte, zahrejte na 56 stupňov Celzia (pomôže vám kuchársky teplomer), nechajte vychladnúť. Potom v nerezovej miske alebo v kuchynskom robote zmes pomaly vyšľahajte. A postupne podľa potreby prisypte suchý ľad, dokým vám nevznikne zmrzlina.
Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY!
Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!
- 20.03.2025 - 02:02
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Bez servítky
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou