-
01.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Na rezeň:
- plátky teľacieho mäsa
- hladká múka
- vajcia
- strúhanka (najlepšie domáca, nie príliš jemná)
- soľ
- čierne korenie
- bravčová masť
- citrón na podávanie
Na zemiakový šalát:
- 800 g voskovitých zemiakov (napr. Annabelle, Sieglinde)
- 1 malá žltá cibuľa
- 150 ml teplého hovädzieho vývaru
- 3 PL bieleho vínneho octu
- 4–5 PL slnečnicového oleja (alebo repkový)
- 1–2 ČL plnotučnej horčice
- soľ
- cukor
- čierne korenie
- trochu pažítky alebo petržlenovej vňate
Haklová Monika, Bez servítky, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Rezeň:
Mäso naklepeme na tenké plátky (cca 4–5 mm). Osolíme, obalíme v trojobale – múka, vajce, strúhanka. Vyprážame vo veľkej panvici v rozpálenom tuku, schnitzel má voľne plávať. Smaž cca 2–3 minúty z každej strany do zlatista.
Šalát zemiakový:
Zemiaky uvar v šupke do mäkka, hneď po uvarení ešte teplé ošúp a nakrájaj na tenké plátky. V miske si priprav teplú zálievku: vývar, ocot, horčicu, soľ, cukor, korenie a cibuľu a všetko premiešaj. Zemiaky prelej teplou zálievkou, opatrne premiešaj, nech sa nezmenia na kašu. Pridaj olej a znovu jemne premiešaj. Pred podávaním môžeš pridať pažítku a v prípade potreby ešte trochu vývaru na zvlhčenie.
- 01.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Hlavné jedlá , Bez servítky
Bez servítky
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Róbertove menu spôsobí OŠIAĽ: Silvia v STRACHU o manžela, skončí Ernest na POHOTOVOSTI?!