HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom

HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom

HLAVNÉ JEDLO - Viedenský rezeň so zemiakovým šalátom

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Na rezeň:

  • plátky teľacieho mäsa
  • hladká múka
  • vajcia
  • strúhanka (najlepšie domáca, nie príliš jemná)
  • soľ
  • čierne korenie
  • bravčová masť
  • citrón na podávanie

Na zemiakový šalát:

  • 800 g voskovitých zemiakov (napr. Annabelle, Sieglinde)
  • 1 malá žltá cibuľa
  • 150 ml teplého hovädzieho vývaru
  • 3 PL bieleho vínneho octu
  • 4–5 PL slnečnicového oleja (alebo repkový)
  • 1–2 ČL plnotučnej horčice
  • soľ
  • cukor
  • čierne korenie
  • trochu pažítky alebo petržlenovej vňate
Haklová Monika, Bez servítky, recept

Haklová Monika, Bez servítky, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Rezeň:

Mäso naklepeme na tenké plátky (cca 4–5 mm). Osolíme, obalíme v trojobale – múka, vajce, strúhanka. Vyprážame vo veľkej panvici v rozpálenom tuku, schnitzel má voľne plávať. Smaž cca 2–3 minúty z každej strany do zlatista. 

Šalát zemiakový:

Zemiaky uvar v šupke do mäkka, hneď po uvarení ešte teplé ošúp a nakrájaj na tenké plátky. V miske si priprav teplú zálievku: vývar, ocot, horčicu, soľ, cukor, korenie a cibuľu a všetko premiešaj. Zemiaky prelej teplou zálievkou, opatrne premiešaj, nech sa nezmenia na kašu. Pridaj olej a znovu jemne premiešaj. Pred podávaním môžeš pridať pažítku a v prípade potreby ešte trochu vývaru na zvlhčenie. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať