PREDJEDLO - Bruscetty s paradajkovým pestom a syrom brie

PREDJEDLO - Bruscetty s paradajkovým pestom a syrom brie

PREDJEDLO - Bruscetty s paradajkovým pestom a syrom brie

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

  • paradajky
  • cesnak
  • bazalka
  • balsamikový ocot
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • píniové oriešky
  • parmezán
  • kváskový chlieb
  • trstinový cukor
  • figy
  • syr brie
  • vlašské orechy
  • tymián
Bez servítky, Andrea Zimanyova

Bez servítky, Andrea Zimanyova

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Paradajková bruscetta:

Paradajky si oblanžírujeme a zbavíme šupiek. Vyberieme tekuté jadro a nakrajáme na malé kocky. Pridáme pretlačený cesnak, nakrájanú bazalku, balsamico, olivový olej, osol’me a okoreníme.

Pesto:

Bazalku, píniové oriešky, olivový olej, soľ, korenie, parmezán - vymixujeme. Na panvici si na oleji opražíme nakrajaný kváskový chlieb. Potrieme pestom a navrch poukladáme paradajkovú zmes a ozdobíme bazalkou.

Bruscetta so syrom brie a figami:

Na panvici si na olivovom oleji osmažíme kvaskový chlieb. Na panvici si rozpustíme trstinový cukor, pridáme figy a restujeme. Pridáme balzamikový ocot. Plech vystelieme pečiacim papierom a položíme naň syr brie, ktorému odkrojíme vrchnú časť. Posypeme nasekanými vlašskými orechami a figami. Dáme do rúry zapiecť pod gril. Syr vyberieme z rúry a hotovú zmes naraanžujeme na opečený chlieb. Ozdobíme tymiánom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať