- 15.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
HLAVNÉ JEDLO - Špízy z kuracích pŕs, ryža na mandliach, prílohy
Pripravte si chutný recept z tuniskej kuchyne podľa Renáty Názlerovej priamo u vás doma! Budete sa cítiť ako v relácii Bez servítky!
Potrebujeme:
Mäso:
1 kg kuracie prsia
Olivový olej
Zmes korenia na mäso
Olivy
Olej
maslo
Dip:
kyslá smotana
Sušený cesnak
Olivový olej
Placky:
biely jogurt
300 g hladká múka
1 prášok do pečiva
Voda
soľ
Šalát:
4 ks rajčiny
4 ks paprika
4 ks uhorka
1 ks cibuľa
Soľ
Korenie
limetka
Bez servítky, Názlerová, recepty
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mäso:
Mäso nakrájame na menšie kocky, z olivového oleja, soli a zmesi korení pripravíme marinádu. Do nej vložíme mäso, dôkladne premiešame a necháme v chlade odpočívať. Tesne pred podávaním zľahka orestujeme. Orestované mäso napicháme na pripravené špajle, prekladáme olivami.
Placky:
Zmiešame múku, jogurt, vodu a soľ. Pridáme prášok do pečiva, dôkladne vymiešame. Následne tvarujeme malé placky a na sucho opekáme na panvici.
Tradičný tuniský šalát:
Rajčiny, papriku, uhorku a cibuľku nakrájame na drobné, malé kúsky. Zmiešame, osolíme, pridáme trochu olivového oleja, limetky.
Dip:
Z kyslej smotany, olivového oleja a sušeného cesnaku – všetko spolu zamiešame. (5 minút)
- 15.09.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Renáta Názlerová , Recepty , Bez servítky , Bez servítky
Bez servítky
Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice
Hokkaido krém s tekvicovými semiačkami
Dubajské minišišky s pistáciovým krémom a pistáciovým prachom
KATKA si zlízne KRITIKU od profi kuchárov Michala a Jozefa: PRIPÁLENÁ polievka alebo TAKTIKA?!