DEZERT – Rýchly čokoládový koláč

DEZERT – Rýchly čokoládový koláč

DEZERT – Rýchly čokoládový koláč

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Korpus:

  • 200 g horkej čokolády (aspoň 80 % kakaa)
  • 150 g masla
  • 150 g kryštálového cukru
  • 3 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • štipka soli

Dekor:

  • maliny
  • smotanová šľahačka
  • vanilková zmrzlina
Bez servítky, Mirka, recept

Bez servítky, Mirka, recept

Zdroj fotky tv joj s pomocou AI

Postup:

Korpus:

V kastróliku na nízkej teplote rozpusti maslo s čokoládou. Občas premiešaj, aby sa nepripálilo. Potom nechaj trochu vychladnúť. V miske vyšľahaj vajcia s cukrom do peny. Prilej čokoládovú zmes a premiešaj. Múku, prášok do pečiva a soľ zmiešaj a preosej do cesta. Jemne vmiešaj vareškou. Formičky vymaž maslom a vysyp. Cesto vlej do formičiek a peč 25–30 minút. Koláč by mal zostať vo vnútri trochu vláčny (over špajdľou – môže mať na sebe pár omrviniek). Nechaj vychladnúť, podávaj so šľahačkou a s kopčekom zmrzliny a malinami.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať