-
29.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Kulajda s vajíčkom
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
- vajcia 5ks
- šampiňóny 100g
- maslo 50g
- tymián 3G
- 500g cibule
- 250ml bezlaktózová smotana
- zemiaky 500g
- kurací Vývar 1l
- huby sušené 100g
- olej 100ml
- cesnak
- soľ 3g
- rasca 2g
- čierne korenie 1g
Bez servítky, Tomáš, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Už napučané huby posekáme. Na oleji si spravíme silný základ a to tak, že zarestujeme do zlatova cibuľu na začiatku ju trochu osolím, aby pustila šťavu. Keď je zarestovaná, tak pridáme nasekaný cesnak a rascu. Necháme prevoniať a podlejeme trochou vývaru. Vložíme nakrájané očistené zemiaky, zalejeme vývarom, pridáme korenie a huby aj s tou vodou v ktorej sa máčali. Varíme na miernom ohni do zmäknutia zemiakov. Keď sú zemiaky mäkké polievku rozmixujeme a pridáme 250 ml bezlaktózovej smotany a necháme prevrieť.vDochutíme podľa potreby soľou, korením, prelisovaným cesnakom a prípadne octom. 63° vajíčka si pripravíme tak, že vložíme do nádoby slepačie vajcia a zalejeme ich vodou. Pomocou prístroja sous-vide nastavíme teplotu a varíme po dobu 43 minút následne pri servírovaní len vylejeme zo škrupinky. Šampiňóny si nakrájame na plátky a tie sprudka orestujeme na rozpálenom masle s tymiánom. Z domáceho kváskového chlebíka si spravíme krutóny. Chlieb natrháme na kúsky a dáme piecť s trochou soli, postriekame olejom.
- 29.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Polievky , tomas , tomáš , TOmáš , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Róbertove menu spôsobí OŠIAĽ: Silvia v STRACHU o manžela, skončí Ernest na POHOTOVOSTI?!