Kulajda s vajíčkom

Kulajda s vajíčkom

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

  • vajcia 5ks
  • šampiňóny 100g
  • maslo 50g
  • tymián 3G
  • 500g cibule
  • 250ml bezlaktózová smotana
  • zemiaky 500g
  • kurací Vývar 1l
  • huby sušené 100g
  • olej 100ml
  • cesnak
  • soľ 3g
  • rasca 2g
  • čierne korenie 1g

Bez servítky, Tomáš, recept

Bez servítky, Tomáš, recept

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Už napučané huby posekáme. Na oleji si spravíme silný základ a to tak, že zarestujeme do zlatova cibuľu na začiatku ju trochu osolím, aby pustila šťavu. Keď je zarestovaná, tak pridáme nasekaný cesnak a rascu. Necháme prevoniať a podlejeme trochou vývaru. Vložíme nakrájané očistené zemiaky, zalejeme vývarom, pridáme korenie a huby aj s tou vodou v ktorej sa máčali. Varíme na miernom ohni do zmäknutia zemiakov. Keď sú zemiaky mäkké polievku rozmixujeme a pridáme 250 ml bezlaktózovej smotany a necháme prevrieť.vDochutíme podľa potreby soľou, korením, prelisovaným cesnakom a prípadne octom. 63° vajíčka si pripravíme tak, že vložíme do nádoby slepačie vajcia a zalejeme ich vodou. Pomocou prístroja sous-vide nastavíme teplotu a varíme po dobu 43 minút následne pri servírovaní len vylejeme zo škrupinky. Šampiňóny si nakrájame na plátky a tie sprudka orestujeme na rozpálenom masle s tymiánom. Z domáceho kváskového chlebíka si spravíme krutóny. Chlieb natrháme na kúsky a dáme piecť s trochou soli, postriekame olejom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať