-
29.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Cibuľová zmrzlina, biela čokoláda, tonka fazuľa, vanilka, pečené pistácie
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
- 200 ml smotany na šlahanie 30%
- 1 vanilkový lusk
- 1 tonka fazuľa
- 80 g kryštálová cukor
- 50 g vaječné žĺtky
- 100 g biela čokoláda
- 10 g pečené pistácie nesolené
- 100 g cibuľových šúp
- 100 g malín
- malinový prach
- malinové pyré
Bez servítky, Tomáš, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Bielu čokoládu si roztopíme a vytreme ňou silikónovu formu dáme zamrznuť. Do smotany na šlahanie si dáme vyvariť cibuľové šupy a vanilkový lusk. Spolu varíme cca 20 minút pred koncom dáme na 2 minúty vyvariť tonka fazuľu do smotany. Smotanu precedíme a necháme vychladnúť aspoň na 10 minút do chladničky. Vychladnutú smotanu vyšlaháme na šľahačku. Žĺtka s cukrom vyšlaháme nad parou do hustej peny. Keď máme správenu z nich emulziu tak odstavime bokom a zľahka primiešame smotanu do žĺtkovej zmesi. Do silikónových foriem s bielou čokoládou nalejeme trochu malinového pyré a potom nalejeme smotanovú zmes a dáme chladiť. Servírujeme s opečenými sekanými pistáciami a malinovým prachom.
- 29.09.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Dezerty , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Róbertove menu spôsobí OŠIAĽ: Silvia v STRACHU o manžela, skončí Ernest na POHOTOVOSTI?!