Manuka torta

Manuka torta

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Korpus:

  • 6 ks vajec
  • 240 g trstinového cukru
  • 240 g hladkej múky
  • maslo na vymastenie plechu
  • olej
  • soľ

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 250 g Manuka medu
  • 40 g čierny sezam
Bez servítky, Kristína

Bez servítky, Kristína

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Korpus:

Do misky vložíme 6 bielkov a štipku soli a miešame mixmérom. Keď sa nám začne tvoriť biela hmota, pridáme cukor a šlaháme do tuhej hmoty. Pridáme 6 polievkových lyžíc oleja, následne pridáme 6 žĺtkov (pridávame ich po jednom). Do zamiešanej hmoty pridáme 240 g hladkej múky a ručnou metličkou vytvoríme hladkú hmotu.´Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút. Po upečení použijeme spodné 2/3 z korpusu a rozrežeme na polovicu.

Plnka:

Mascarpone, smotanu a 100 g medu vyšľaháme do tuha. Dve tretiny krému dáme na prvú polku korpusu. Na krém položíme druhú polovicu korpusu. Zvyšok krému rozotrieme na vrch a boky torty s malou vyvýšenou ohradou po krajoch torty a následne ozdobíme boky čiernym sezamom. 150 g medu jemne nahrejeme vo vodnom kúpeli, dávame si pozor, aby sa nám med neroztiekol a teda aby nebol príliš riedky. Nalejeme ho na tortu a tú necháme aspoň 2 hodiny odstáť v chladničke.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať