-
08.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Manuka torta
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Korpus:
- 6 ks vajec
- 240 g trstinového cukru
- 240 g hladkej múky
- maslo na vymastenie plechu
- olej
- soľ
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g Manuka medu
- 40 g čierny sezam
Bez servítky, Kristína
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Korpus:
Do misky vložíme 6 bielkov a štipku soli a miešame mixmérom. Keď sa nám začne tvoriť biela hmota, pridáme cukor a šlaháme do tuhej hmoty. Pridáme 6 polievkových lyžíc oleja, následne pridáme 6 žĺtkov (pridávame ich po jednom). Do zamiešanej hmoty pridáme 240 g hladkej múky a ručnou metličkou vytvoríme hladkú hmotu.´Pečieme pri 180 stupňoch 30 minút. Po upečení použijeme spodné 2/3 z korpusu a rozrežeme na polovicu.
Plnka:
Mascarpone, smotanu a 100 g medu vyšľaháme do tuha. Dve tretiny krému dáme na prvú polku korpusu. Na krém položíme druhú polovicu korpusu. Zvyšok krému rozotrieme na vrch a boky torty s malou vyvýšenou ohradou po krajoch torty a následne ozdobíme boky čiernym sezamom. 150 g medu jemne nahrejeme vo vodnom kúpeli, dávame si pozor, aby sa nám med neroztiekol a teda aby nebol príliš riedky. Nalejeme ho na tortu a tú necháme aspoň 2 hodiny odstáť v chladničke.
- 08.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Dezert , Kristína , recept , Bez servítky
Bez servítky
Fazuľová polievka s domácimi langošmi
Domáce pirohy plnené smotanou a slaninou
Domáca ťahaná štrúdľa
Timea a Miška si v Bez servítky SKOČIA DO VLASOV: Bude padať KRITIKA, výčitky aj OSTRÉ slová!