Domáce fettuccine so syrom cottage a hríbmi

Domáce fettuccine so syrom cottage a hríbmi

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Fettuccine:

● 370g hladká múka

● 4 vajcia

● Soľ

● 1pl olivového oleja

Omáčka:

● 500 g syra cottage

● 140 g anglickej slaniny (plátky)

● 200 g jarnej cibuľky (iba biela časť)

● 20 hríbov

● 10 strúčikov cesnaku

● olivovy olej

● sol

● mleté čierne korenie

● 150 ml suchého bieleho vína

● 2 hrste čerstvej bazalky

● Parmezán na posypanie

● Mikrogreen na ozdobu

Bez servítky, David, recept, predjedlo

Bez servítky, David, recept, predjedlo

Zdroj fotky tv joj s pomocou AI

​Postup:

Cestoviny:

Z múky, vajec, soli a oleja vytvarujeme cesto, zabalíme a necháme v chladničke odpočívať cca 30min, vyberieme a prevaľkáme cez stroj na cestoviny, varíme 7 minút.

Omáčka:

Slaninu nakrájame na rezance. Bielu časť cibuľky pozdĺžne prekrojíme a nakrájame na pásiky. Očistené hríby nakrájame na väčšie kúsky a cesnak na plátky. Na panvici zohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme na ňom najskôr slaninku, potom hríby, cibuľku a nakoniec cesnak. Zľahka osolíme a okoreníme. Podlejeme bielym vinom a krátko prevaríme. V miske si spojíme pripravenú omáčku s čerstvo uvarenými fettuccine, pridáme cottage syr a parmezán, všetko poriadne premiešame. Zopár menších hríbikov si dáme na panvicu a prudko opražíme, tie použijeme ako dekor. Na tanier naložíme pripravenú porciu fettuccine. Posypeme trochou nastrúhaného parmezánu, pokvapkáme olivovym olejom, okoreníme a ozdobe listkami čerstvej bazalky.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať