Lievance s malinovou ganache, mascarpone a bielou čokoládou

Lievance s malinovou ganache, mascarpone a bielou čokoládou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Lievance:

  • 200g hladká múka
  • 50g cukor kryštálový
  • 2 vajcia
  • 250ml mlieko
  • 2pl oleja
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 vanilka
  • štipka soli
  • maliny
  • fialky
  • biela čokoláda
  • smotana na slahanie

Krém:

  • 250g mascarpone
  • 125ml šlahačková smotana
  • 3 lyžice cukru

Ganache:

  • 250g mrazených malín
  • 40g cukru
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 250g bielej čokolády
  • 120g smotany na šlahani
Bez servítky, David, recept, hlavné jedlo

Bez servítky, David, recept, hlavné jedlo

Zdroj fotky tv joj s pomocou AI

​Postup:

Cesto:

Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilku , prášok do pečiva, štipku soli, a premiešame. Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame. Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút. Z odstáteho cesta spravíme na panvici lievance.

Ganache:

Ganáž si pripravíme tak že ako prvé povaríme mrazené maliny na hustú hmotu, prepasírujeme ich cez sitko z čoho nám vznikne malinové pyré. Pridáme cukor a citrónovú šťavu a zamiešame. Potom nad parou roztopíme bielu čokoládu do ktorej pridáme smotanu na šlahanie, malinové pyré a spolu zašľaháme. Do jednej misky si pripravíme hustejšiu-tmavšiu a do druhej len mliečnu ganáž bez malinového pyré. Krém si pripravíme tak že do misky si dáme mascarpone a šľahačku, cukor a vyšľaháme do hustej hmoty. 

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať