-
09.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Lievance s malinovou ganache, mascarpone a bielou čokoládou
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
Lievance:
- 200g hladká múka
- 50g cukor kryštálový
- 2 vajcia
- 250ml mlieko
- 2pl oleja
- 1 kypriaci prášok
- 1 vanilka
- štipka soli
- maliny
- fialky
- biela čokoláda
- smotana na slahanie
Krém:
- 250g mascarpone
- 125ml šlahačková smotana
- 3 lyžice cukru
Ganache:
- 250g mrazených malín
- 40g cukru
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 250g bielej čokolády
- 120g smotany na šlahani
Bez servítky, David, recept, hlavné jedlo
Zdroj fotky tv joj s pomocou AI
Postup:
Cesto:
Hladkú múku preosejeme. Pridáme polovicu kryštáloveho cukru, vanilku , prášok do pečiva, štipku soli, a premiešame. Následne do nej pridáme 2 lyžice oleja, mlieko a žĺtky z 2 vajec. Mixérom vymiešame. Z bielkov a zvyšnej polovice cukru vyšľaháme sneh. Opatrne ho metličkou alebo varechou vmiešame do cesta, cesto bude nadýchané. Necháme odpočívať 10 minút. Z odstáteho cesta spravíme na panvici lievance.
Ganache:
Ganáž si pripravíme tak že ako prvé povaríme mrazené maliny na hustú hmotu, prepasírujeme ich cez sitko z čoho nám vznikne malinové pyré. Pridáme cukor a citrónovú šťavu a zamiešame. Potom nad parou roztopíme bielu čokoládu do ktorej pridáme smotanu na šlahanie, malinové pyré a spolu zašľaháme. Do jednej misky si pripravíme hustejšiu-tmavšiu a do druhej len mliečnu ganáž bez malinového pyré. Krém si pripravíme tak že do misky si dáme mascarpone a šľahačku, cukor a vyšľaháme do hustej hmoty.
- 09.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Dezert , David , Dávid , recept , Bez servítky
Bez servítky
Amatérska herečka BABULA úprimná ako nikdy: Toto je dôvod, prečo hrám ALKOHOLIČKY!
Do Bez servítky sa vracia BABULA: Kráľovná GÝČU a milovníčka LUXUSU sa opäť predvedie pri sporáku!
Fazuľová polievka s domácimi langošmi
Domáce pirohy plnené smotanou a slaninou