Čokoládový koláč v čoko guli

Čokoládový koláč v čoko guli

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

Korpus:

  • 100 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 100 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • štipka soli

Čokogule:

  • 100-120 g horkej čokolády
  • trošku mliečnej čokolády
  • kokosový olej

Poleva:

  • 100 g čokolády Lindt Extra Fondant
  • 80-100 ml smotany na šľahanie
  • 1 ČL masla
  • 1 ČL kvetového med
Bez servítky, Lindita, recept, hlavné jedlo

Bez servítky, Lindita, recept, hlavné jedlo

Zdroj fotky tv joj s pomocou AI

​Postup:

Cesto:

Vo vodnom kúpeli alebo mikrovlnke rozpusti čokoládu s maslom a miešame do hladka. V miske vyšľahaj vajcia s cukrom, aby to trochu napenilo. Pridaj roztopenú čokoládu s maslom, premiešaj. Prisyp múku, štipku soli, premiešaj. Vlejeme do formy a pečieme 22 minút. Stred má zostať vlhký a jemne mazľavý. Odrežeme menší štvorec, pridáme kopček vanilkovej zmrzliny a nakrájané jahody. Celé to prikryjeme čokoládou guľou a do misky vedľa si pripravíme rozpustenú čokoládu ktorou budeme tento dezert polievať – roztápať.

Čokogule:

Čokoládu nasekaj a rozpusť vo vodnom kúpeli, je hladká, ale nie horúca. primiešaj trošku kokosového oleja. Silikónovú formu natri čokoládou štetcom alebo lyžičkou rovnomerne, nie príliš hrubo. Hrúbka: cca 1–1,5 mm. Vlož do mrazničky na 5–7 minút, aby stuhla. Natri druhú vrstvu čokolády. Opäť zamraz na 5–7 minút. Opatrne vyber z formy. Rozpáľ panvicu alebo tanier a jednu polgulu na sekundu prilož, aby sa okraj jemne roztopil. Okamžite ju pritlač k druhej drží ako lepidlo.

Poleva:

Do malého hrnca nalej smotanu a zohrievaj na nízkom ohni, až kým je horúca, ale nevrie. Odstav z ohňa a pridaj nalámanú čokoládu. Počkaj 30 sekúnd až 1 minútu, potom miešaj, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a vznikne hladká omáčka. Primiešaj maslo. Nakoniec primiešaj med.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať