-
13.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Bruschetta s ricottou a s broskyňou
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
- Bageta alebo rustikálny chlieb
- Ricotta
- Olivový olej
- Cesnak
- Čerstvá rukola
- Zrelé broskyne
- Maslo
- Med
- Balzamiko
- Prosscuito
- Parmezán na hoblinky
- Soľ
- Čierne korenie
- Citrónová šťava
Bez servítky, Vanesa
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Nakrája bagetu alebo chlieb na plátky, potrie ich olivovým olejom a opečie na panvici alebo v rúre, kým sú chrumkavé a zlatisté. Horúce ich jemne potrie strúčikom cesnaku. Medzitým zmieša ricottu s olivovým olejom, pridá soľ, korenie a pár kvapiek citrónovej šťavy. Broskyne nakrája na mesiačiky a opečie ich na masle, kým zmäknú a jemne skaramelizujú. Na každý kúsok chleba natrie ricottovú nátierku, proscciuto, pridá rukolu a navrch položí opečené broskyne. Podľa chuti pokvape medom, balzamikom a posype hoblinkami parmezánu.
- 13.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Vanesa , predjedlo , recept , Bez servítky
Bez servítky
Do Bez servítky sa vracia BABULA: Kráľovná GÝČU a milovníčka LUXUSU sa opäť predvedie pri sporáku!
Fazuľová polievka s domácimi langošmi
Domáce pirohy plnené smotanou a slaninou
Domáca ťahaná štrúdľa