Bravčová panenka s baby zemiakmi a smotanovo-parmezánovou omáčkou

Bravčová panenka s baby zemiakmi a smotanovo-parmezánovou omáčkou

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

  • Bravčová panenka
  • Baby zemiaky
  • Olivový olej
  • Maslo
  • Cesnak
  • Smotana na šľahanie (33 %)
  • Parmezán
  • Tymián alebo rozmarín
  • Dijonská horčica
  • Soľ
  • Čierne korenie
Bez servítky, Vanesa

Bez servítky, Vanesa

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Zemiaky:

Umyje baby zemiaky a nakrája ich na polovice alebo štvrtiny. Dá ich na plech, pokvapká olivovým olejom, osolí, okorení a posypem tymianom alebo rozmarínom. Pečie ich v rúre, kým sú zlatisté a chrumkavé, cca 20 minút.

Mäso:

Panenku očistí od blán, osolí a okorení. Na panvici rozohreje olej s maslom a panenku prudko opečie zo všetkých strán, aby sa zatiahla, potom ju dá dopiecť do rúry. Po vytiahnutí nechá mäso odpočívať pod alobalom, cca 16-17 minút

Omáčka:

Do panvice pridá maslo a krátko opečie cesnak, pridá smotanu a horčicu a nechá jemne bublať, kým omáčka nezhustne, cca 5 minút. Nakoniec vmieša parmezán a dochutí soľou a korením. Na tanier podáva panenku nakrájanú na medailónky so zemiakmi a preleje omáčkou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať