-
16.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Ravioly plnené ricottou a piniovými orieškami
Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!
Potrebujeme:
- vajcia
- múka
- olivový olej
- soľ
- ricotta
- citrónová šťava aj kôra
- muškátový orech
- píniové oriešky
- špenát
- cesnak
- hríby
- šalvia
- maslo
- jedlé kvety
- mikrobylinky
Bez servítky, Ján
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Cesto na ravioly:
Z vajec, múky, oleja a soli vymiesi cesto na ravioly. Vymiesené a odležané bude mať v chladničke pripravené.
Plnka:
Zmieša ricottu, soľ, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, muškátový orech a píniové oriešky.
Ravioly:
Z cesta si vytočí pláty, dá plnku, potrie vajíčkom, prikryje ďalším plátom a vytvaruje ravioly a dá variť. Cca 2-3 minúty.
Špenát:
Špenát spraví na panvičke s cesnakom, soľou a olivovým olejom. Zároveň orestuje huby so šalviou, pridá maslo a už len hodí na uvarené ravioly, cca 5 minút. Na dozdobenie použije jedlé kvety a mikrobylinky.
- 16.10.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Predjedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou
Róbertove menu spôsobí OŠIAĽ: Silvia v STRACHU o manžela, skončí Ernest na POHOTOVOSTI?!