Ravioly plnené ricottou a piniovými orieškami

Ravioly plnené ricottou a piniovými orieškami

Vyskúšajte si kulinársku šou u vás doma a uvarte si recepty z Bez servítky priamo vo svojej kuchyni!

Potrebujeme:

  • vajcia
  • múka
  • olivový olej
  • soľ
  • ricotta
  • citrónová šťava aj kôra
  • muškátový orech
  • píniové oriešky
  • špenát
  • cesnak
  • hríby
  • šalvia
  • maslo
  • jedlé kvety
  • mikrobylinky
Bez servítky, Ján

Bez servítky, Ján

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Cesto na ravioly:

Z vajec, múky, oleja a soli vymiesi cesto na ravioly. Vymiesené a odležané bude mať v chladničke pripravené.

Plnka:

Zmieša ricottu, soľ, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, muškátový orech a píniové oriešky.

Ravioly:

Z cesta si vytočí pláty, dá plnku, potrie vajíčkom, prikryje ďalším plátom a vytvaruje ravioly a dá variť. Cca 2-3 minúty.

Špenát:

Špenát spraví na panvičke s cesnakom, soľou a olivovým olejom. Zároveň orestuje huby so šalviou, pridá maslo a už len hodí na uvarené ravioly, cca 5 minút. Na dozdobenie použije jedlé kvety a mikrobylinky.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať