Krémová hovädzia polievka s ďumbierom, cviklou a zemiaky

Krémová hovädzia polievka s ďumbierom, cviklou a zemiaky

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • Hovädzí vývar 1l
  • Uvarený hovädzí chvost 300g
  • Koreňová zelenina 100g
  • Pažítka 30g
  • Hl múka 100g
  • Vajce 2ks
  • Strúhanka 100g
  • Olej na vyprážanie pp
  • Smotana 2dcl
  • Xantán 2g
  • Orieškové maslo 100g
  • Bylinky pp
  • Ďumbier 50g
  • Cviklová šťava 1,5dcl
  • Višňová šťava 1,5dcl
  • Cukor pp
  • Želatína 18g
  • Zemiaky 200g
  • Micro bylinky na ozdobu
Bez servítky, šéfkuchár, Peter

Bez servítky, šéfkuchár, Peter

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Uvarené mäso z chvosta nasekáme, pridáme časť vývaru a koreňovú zeleninu a ochutíme - vytvarujeme guličky, ktoré balíme do trojobalu. Do druhej polovice vývaru pridáme zázvor a bylinky. Pridáme smotanu, orieškové maslo a xantan a dáme do sifónovej fľaše. Zemiaky v šupke uvarené - nakrájame na kocky a opečieme na tuku

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať