- 22.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Krémová hovädzia polievka s ďumbierom, cviklou a zemiaky
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- Hovädzí vývar 1l
- Uvarený hovädzí chvost 300g
- Koreňová zelenina 100g
- Pažítka 30g
- Hl múka 100g
- Vajce 2ks
- Strúhanka 100g
- Olej na vyprážanie pp
- Smotana 2dcl
- Xantán 2g
- Orieškové maslo 100g
- Bylinky pp
- Ďumbier 50g
- Cviklová šťava 1,5dcl
- Višňová šťava 1,5dcl
- Cukor pp
- Želatína 18g
- Zemiaky 200g
- Micro bylinky na ozdobu
Bez servítky, šéfkuchár, Peter
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Uvarené mäso z chvosta nasekáme, pridáme časť vývaru a koreňovú zeleninu a ochutíme - vytvarujeme guličky, ktoré balíme do trojobalu. Do druhej polovice vývaru pridáme zázvor a bylinky. Pridáme smotanu, orieškové maslo a xantan a dáme do sifónovej fľaše. Zemiaky v šupke uvarené - nakrájame na kocky a opečieme na tuku
- 22.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Polievky , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom
Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami
Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami
Večer u Beáty vrcholí, keď sa ALENA zdvihne od stola: PREČO chce nadobro OPUSTIŤ súťaž?!