- 22.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Jablkovo-maková štrúdľa s orechami a zmrzlina zo smreka
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- ťahané cesto na štrúdľu
- Orechy 100g
- Cukor 30g
- Mlieko 150g
- Strúhanka 20g
- Mak 80g
- Cukor 40g
- Mlieko 150g
- Strúhanka 30g
- Jablká 300g
- Pyré zo smrekových výhonkov pp
- Mlieko 400g
- Smotana 200g
- Pasterizované žltka 60g
Bez servítky, šéfkuchár, Peter
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Ťahané cesto natiahne a upečie v rúre na 10 minút
- Plnka - pomletý mak zmieša s mliekom, maslom, strúhankou a cukrom. To isté urobí aj s pomletými orechmi. Bude mať 2 plnky. Upečené cesto prekladá dvoma plnkami.
- Zmrzlina zo smreku - Smrekový sirup dá do uvarenej smotany a mlieka, pridá žĺtky a varí v termomixe.
- 22.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Recepty , Dezerty , Bez servítky
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom