Jablkovo-maková štrúdľa s orechami a zmrzlina zo smreka

Jablkovo-maková štrúdľa s orechami a zmrzlina zo smreka

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • ťahané cesto na štrúdľu
  • Orechy 100g
  • Cukor 30g
  • Mlieko 150g
  • Strúhanka 20g
  • Mak 80g
  • Cukor 40g
  • Mlieko 150g
  • Strúhanka 30g
  • Jablká 300g
  • Pyré zo smrekových výhonkov pp
  • Mlieko 400g
  • Smotana 200g
  • Pasterizované žltka 60g
Bez servítky, šéfkuchár, Peter

Bez servítky, šéfkuchár, Peter

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

  • Ťahané cesto natiahne a upečie v rúre na 10 minút
  • Plnka - pomletý mak zmieša s mliekom, maslom, strúhankou a cukrom. To isté urobí aj s pomletými orechmi. Bude mať 2 plnky. Upečené cesto prekladá dvoma plnkami.
  • Zmrzlina zo smreku - Smrekový sirup dá do uvarenej smotany a mlieka, pridá žĺtky a varí v termomixe.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať