Kulajda

Kulajda

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • šalotka
  • cesnak
  • smrže
  • pór
  • zemiaky
  • slepačí vývar
  • smotana 33%
  • soľ
  • cukor
  • muškátový orech
  • bobkový list
  • nové korenie
  • čierne korenie
  • maslo
  • žĺtko
  • kôpor
  • tymián
  • jablčný ocot
Bez servítky, Rado, šéfkuchár, recept

Bez servítky, Rado, šéfkuchár, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

V malej rajničke si dáme extra variť koreniny, ktoré po uvarení cez sítko pridáme do polievky. Pridáme smotanu, soľ, cukor, muškátový orech, prevarený jablčný ocot a necháme redukovať. Vymixujeme do hladka so studeným maslom. Šalotku, cesnak, pór a smrčky orestujeme na másle do zlatista. Následne pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a zalejeme slepačím vývarom.Zemiaky typu Agrie nakrájame na mandolíne na tenké plátky, osolíme, pridáme tymián, čierne korenie. Do formy vystlanej papierom na pečenie navrstvíme zemiaky. Každú vrstvu potrieme prepáleným máslom. Zakryjeme papierom na pečenie. Do malej rajničky naplnenej prepáleným máslom vložíme vaječné žĺtka a dáme konfitovať do trúby na 70 stupnov 15 min. Polovicu naložených smrčkov vyfritujeme v oleji do chrumkava. Dozdobíme čerstvým kôprom.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať