- 24.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Smotanovo-piškótová torta s marhuľami
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- Kyslá smotana
- šľahačka
- želatína
- vanilka
- citrón
- pomaranč
- cukor práškový
- kakaové maslo
- velvet sprej
- francúzske palacinky
- marhule
- glukóza
- biela čokoláda
- kakao,
- agar
- múka
- maslo
- vajcia
Bez servítky, Rado, šéfkuchár, recept
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Marhuľový sorbet - Marhule uvaríme s cukrom a citrónovou šťavu. Rozmixujeme ho do hladka, pridáme glukózu, želatínu a dáme zamraziť.
Kyslú smotanu ochutíme cukrom, vanilkou, citrónovou a pomarančovou kôrou. Pridáme želatínu a vyšlahanú šlahačku. Naplníme formy a necháme zamraziť.
Kakaové maslo si roztopíme. Následne v ňom vymáčame zmrznutý krém a obalíme vo francúzskych palacinkách. Zastrekneme velvet sprejom.
Granko - Bielu čokoládu dáme piecť. Pomrvíme a zasypeme kakaom. Piškóty - Žĺtka vyšlaháme s cukrom a taktiež bielka. Bielka, rozpustené maslo s preosiatou múkou postupne zapracovávame do žĺtkovej peny. Naplníme cukrársky sáčok a vytvarujeme malé piškóty. Pečieme.
- 24.10.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom