Smotanovo-piškótová torta s marhuľami

Smotanovo-piškótová torta s marhuľami

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky a vyskúšajte si doma recepty, ktoré v šou pripravujú profíci. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • Kyslá smotana
  • šľahačka
  • želatína
  • vanilka
  • citrón
  • pomaranč
  • cukor práškový
  • kakaové maslo
  • velvet sprej
  • francúzske palacinky
  • marhule
  • glukóza
  • biela čokoláda
  • kakao,
  • agar
  • múka
  • maslo
  • vajcia
Bez servítky, Rado, šéfkuchár, recept

Bez servítky, Rado, šéfkuchár, recept

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Marhuľový sorbet - Marhule uvaríme s cukrom a citrónovou šťavu. Rozmixujeme ho do hladka, pridáme glukózu, želatínu a dáme zamraziť.

Kyslú smotanu ochutíme cukrom, vanilkou, citrónovou a pomarančovou kôrou. Pridáme želatínu a vyšlahanú šlahačku. Naplníme formy a necháme zamraziť. 

Kakaové maslo si roztopíme. Následne v ňom vymáčame zmrznutý krém a obalíme vo francúzskych palacinkách. Zastrekneme velvet sprejom.

Granko - Bielu čokoládu dáme piecť. Pomrvíme a zasypeme kakaom. Piškóty - Žĺtka vyšlaháme s cukrom a taktiež bielka. Bielka, rozpustené maslo s preosiatou múkou postupne zapracovávame do žĺtkovej peny. Naplníme cukrársky sáčok a vytvarujeme malé piškóty. Pečieme.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať