Panna cotta s karamelizovaným ovocím a omáčkou/zmrzlinou

Panna cotta s karamelizovaným ovocím a omáčkou/zmrzlinou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Potrebujeme:

  • ● 500 ml kokosové mlieko
  • ● 50 g cukor kryštálový
  • ● 5 g želatíny
  • ● Zmrzlina
  • ● 1 kilo lesnej zmesi
  • ● Cca 320 g cukor kryštálový
  • ● 500 ml voda
  • ● 250g múky
  • ● 250g mandľovej múky
  • ● 250g cukru
  • ● 250g masla
  • ● Kakao prášok
Orviská, Bez servítky, obavy, priznanie

Orviská, Bez servítky, obavy, priznanie

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Cesto na posýpku:

Zmiešame 4 ingrediencie dokopy a dáme do mrazničky. Keď bude zmrazené, postrúhame a dáme piecť na cca 8-10 min. Vyberieme a posypeme kakaom.

Panna cotta:

Želatínu namočíme na 10 minút do ľadovej vody. Kokosové mlieko a cukor zohrejeme (vlažne až horúce), potom pridáme napučanú želatínu a rozmixujeme dohladka. Hmotu nalejeme do formy a dáme do mrazničky.

Ovocie:

Ovocie uvaríme s cukrom a trochou vody, prepasírujeme cez sitko. Časť omáčky použijeme aj ako zálievku, aj ako zmes na zmrzlinu, ktorú dáme zamraziť.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať