- 03.11.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Panna cotta s karamelizovaným ovocím a omáčkou/zmrzlinou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- ● 500 ml kokosové mlieko
- ● 50 g cukor kryštálový
- ● 5 g želatíny
- ● Zmrzlina
- ● 1 kilo lesnej zmesi
- ● Cca 320 g cukor kryštálový
- ● 500 ml voda
- ● 250g múky
- ● 250g mandľovej múky
- ● 250g cukru
- ● 250g masla
- ● Kakao prášok
Orviská, Bez servítky, obavy, priznanie
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Cesto na posýpku:
Zmiešame 4 ingrediencie dokopy a dáme do mrazničky. Keď bude zmrazené, postrúhame a dáme piecť na cca 8-10 min. Vyberieme a posypeme kakaom.
Panna cotta:
Želatínu namočíme na 10 minút do ľadovej vody. Kokosové mlieko a cukor zohrejeme (vlažne až horúce), potom pridáme napučanú želatínu a rozmixujeme dohladka. Hmotu nalejeme do formy a dáme do mrazničky.
Ovocie:
Ovocie uvaríme s cukrom a trochou vody, prepasírujeme cez sitko. Časť omáčky použijeme aj ako zálievku, aj ako zmes na zmrzlinu, ktorú dáme zamraziť.
- 03.11.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Alexandra Orviská , Recepty , Bez servítky