- 04.11.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Jablkový crumble s domácim bazovým sirupom
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Potrebujeme:
- ● 5 ks Jablká
- ● 100 g hladkej múky
- ● 1/2 Rastlinné maslo
- ● 150 g cukru
- ● Škorica
- ● Vanilkový cukor
- ● Mandle
- ● Bazový sirup/sorbet
Bez servítky, Maroš
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky, posypeme škoricou, cukrom a vanilkovým cukrom, premiešame a varíme na panvici.
Posýpka:
Zmiešame hladkú múku, zmäknuté maslo, cukor a nasekané mandle, rukami vypracujeme mrveničku. Do zapekacej misy uložíme varením pripravené jablká, posypeme mrveničkou. Pečieme v rúre pri 180 °C do zlatista.
- 04.11.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Maroš , Dezerty , Recepty , Bez servítky
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!