Čokoládové osie hniezda

Čokoládové osie hniezda

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie: 

Na kvások: 

  • 150 ml vlažného mlieka 
  • droždie 
  • lyžička cukru 
  • Na cesto: 
  • hladká múka 
  • 2 balíčky vanilkového cukru 
  • štipka soli 
  • rozpustené maslo 
  • kvások 
  • 1 žĺtok 
  • vlažné mlieko (podľa potreby) 

Náplň a dokončenie: 

  • domáci marhuľový džem 
  • granko 
  • rozpustené maslo 
  • práškový cukor 
Bez servítky, Picur, recepty

Bez servítky, Picur, recepty

Zdroj fotky TV JOJ

Postup: 

  • Najprv pripravíme kvások – do misky nalejeme vlažné mlieko, rozmrvíme droždie, pridáme cukor, rozmiešame a necháme 5 minút napučať. 
    Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme vanilkový cukor, štipku soli, rozpustené maslo, kvások a žĺtok. Postupne prilievame ďalšie vlažné mlieko, až kým nevznikne hladké cesto, ktoré sa odliepa od stien. Poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť približne 45 minút. 
  • Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Jednu polovicu rozvaľkáme do obdĺžnika, potrieme džemom, posypeme grankom a pokvapkáme maslom. Zrolujeme do rolády a nakrájame na slimáčiky hrubé 3–4 cm. Rovnako spracujeme aj druhú polovicu cesta. 
  • Slimáčiky poukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme pri 180–200 °C približne 20 minút. Po vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom. 
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať