Šošovicová polievka s údeným, koreňovou zeleninou a vajíčkovou omeletou

Šošovicová polievka s údeným, koreňovou zeleninou a vajíčkovou omeletou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 250 g šošovice

  • 0,5 kg údené koleno alebo rebrá

  • 3 mrkvy

  • 1 kaleráb

  • 1 zeler

  • 3 zemiaky

  • 3 vajcia

  • 1 cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • čierne korenie

  • mletá sladká paprika

  • nové korenie

  • bobkový list

Bez servítky, Žaneta, recept, polievky

Bez servítky, Žaneta, recept, polievky

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Údené koleno alebo rebrá varíme približne 40 minút, aby pustili chuť do vývaru. Šošovicu varíme osobitne a po chvíli pridávame nakrájanú zeleninu, nové korenie a bobkový list. Varíme asi 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
  • Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime ju múkou a sladkou paprikou, premiešame a pridáme do hrnca so zmiešaným vývarom z mäsa a zeleniny. Polievku dochutíme pretlačeným cesnakom a povaríme ešte niekoľko minút.
  • Na záver pripravíme omeletu z troch vajec, necháme ju stuhnúť, nakrájame na pásiky a pri servírovaní nimi ozdobíme hotovú polievku spolu s čerstvou zelerovou vňaťou.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať