-
08.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Šošovicová polievka s údeným, koreňovou zeleninou a vajíčkovou omeletou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
250 g šošovice
-
0,5 kg údené koleno alebo rebrá
-
3 mrkvy
-
1 kaleráb
-
1 zeler
-
3 zemiaky
-
3 vajcia
-
1 cibuľa
-
2 strúčiky cesnaku
-
čierne korenie
-
mletá sladká paprika
-
nové korenie
-
bobkový list
Bez servítky, Žaneta, recept, polievky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Údené koleno alebo rebrá varíme približne 40 minút, aby pustili chuť do vývaru. Šošovicu varíme osobitne a po chvíli pridávame nakrájanú zeleninu, nové korenie a bobkový list. Varíme asi 25 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Na panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, zaprášime ju múkou a sladkou paprikou, premiešame a pridáme do hrnca so zmiešaným vývarom z mäsa a zeleniny. Polievku dochutíme pretlačeným cesnakom a povaríme ešte niekoľko minút.
- Na záver pripravíme omeletu z troch vajec, necháme ju stuhnúť, nakrájame na pásiky a pri servírovaní nimi ozdobíme hotovú polievku spolu s čerstvou zelerovou vňaťou.
- 08.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Polievky , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Kuracie prsia na citrónovo-smotanovej omáčke s petržlenovými zemiakmi
Tvarohovo-pudingový sypaný koláč s čučoriedkovou penou
Krčmárka ŽANETA v Bez servítky spomína na NAJŤAŽŠIE životné obdobie: AKO jej pomohla Dara ROLINS?
Steak z hovädzej sviečkovice, domáce steakové hranolky a rukolovo-paradajkový šalát