Mrkvovo-zázvorový krém s pečenými mandľami

Mrkvovo-zázvorový krém s pečenými mandľami

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • mrkva

  • cibuľa

  • smotana na varenie

  • zázvor

  • zemiak

  • soľ

  • čierne mleté korenie

  • citrón

  • olej

  • cesnak

  • mandle

  • maslo

Postup:

Mrkvu, zázvor, cibuľu a zemiak si očistíme. Na rozohriatom oleji orestujeme nasekanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiak, následne podlejeme vodou a varíme do mäkka približne 10 minút. Medzitým si zvlášť uvaríme nastrúhaný zázvor vo vode. Uvarenú zeleninu rozmixujeme dohladka a prilejeme aj vývar zo zázvoru. Polievku varíme celkovo asi 30 minút. Po rozmixovaní dochutíme soľou a čiernym korením, zjemníme maslom a smotanou. Podávame s opraženými mandľami a kvapkou citróna.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať