Tartaletky s bryndzovou penou a cibuľovým džemom

Tartaletky s bryndzovou penou a cibuľovým džemom

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

Tartaletky:

  • 250 g hladkej múky

  • 125 g masla

  • 1 žĺtok

  • štipka soli

  • 1–2 PL studenej vody

Bryndzová pena:

  • 200 g bryndze

  • 100 g mascarpone

  • 100 ml smotany na šľahanie (33 %)

  • štipka korenia

  • kvapka citrónovej šťavy

Cibuľový džem:

  • 3 červené cibule

  • 2 PL trstinového cukru

  • 1 PL balzamikového octu

  • 100 ml červeného vína

  • 1 PL olivového oleja

  • tymián

  • štipka soli

Bez servítky, Lenka

Bez servítky, Lenka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Z múky, masla, žĺtka a studenej vody vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme, vložíme do formičiek a pečieme približne 15 minút pri 180 °C.
  • Na penu vyšľaháme smotanu, bryndzu zmiešame s mascarpone a opatrne zapracujeme šľahačku. Dochutíme korením a citrónovou šťavou.
  • Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji, pridáme cukor, víno, ocot, tymián a dusíme, kým zmes nezhustne do podoby džemu.
  • Do upečených tartaletiek nastriekame bryndzovú penu, navrch dáme cibuľový džem a ozdobíme bylinkou.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať