-
10.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
Tartaletky s bryndzovou penou a cibuľovým džemom
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
Tartaletky:
-
250 g hladkej múky
-
125 g masla
-
1 žĺtok
-
štipka soli
-
1–2 PL studenej vody
Bryndzová pena:
-
200 g bryndze
-
100 g mascarpone
-
100 ml smotany na šľahanie (33 %)
-
štipka korenia
-
kvapka citrónovej šťavy
Cibuľový džem:
-
3 červené cibule
-
2 PL trstinového cukru
-
1 PL balzamikového octu
-
100 ml červeného vína
-
1 PL olivového oleja
-
tymián
-
štipka soli
Bez servítky, Lenka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Z múky, masla, žĺtka a studenej vody vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 30 minút odpočívať v chladničke. Cesto vyvaľkáme, vložíme do formičiek a pečieme približne 15 minút pri 180 °C.
- Na penu vyšľaháme smotanu, bryndzu zmiešame s mascarpone a opatrne zapracujeme šľahačku. Dochutíme korením a citrónovou šťavou.
- Cibuľu nakrájame a opečieme na oleji, pridáme cukor, víno, ocot, tymián a dusíme, kým zmes nezhustne do podoby džemu.
- Do upečených tartaletiek nastriekame bryndzovú penu, navrch dáme cibuľový džem a ozdobíme bylinkou.
- 10.12.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/MPR
- ·
- Tagy: Predjedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Višňový koláč so snehovou penou
Hovädzí guláš na víne a pive s domácou knedľou
JOZEFOVI už pri hostiteľke LENKE prasknú nervy: „Vyzerá ako NADOPOVANÁ a vôbec si nás neváži!“
Škoricová panna cotta s pečenými slivkami