- 10.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Višňový koláč so snehovou penou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
Cesto:
-
250 g polohrubej múky
-
120 g masla
-
100 g cukru
-
3 žĺtky
-
1 PL mlieka
-
1 ČL prášku do pečiva
-
štipka soli
Plnka:
-
500 g višní
-
100 g cukru
-
1 PL škrobu
-
½ ČL škorice
-
1 balíček vanilkového cukru
-
mak (množstvo podľa chuti)
Bielková pena:
-
3 bielky
-
150 g cukru
-
štipka soli
-
1 ČL citrónovej šťavy
Bez servítky, Lenka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Z múky, cukru, žĺtkov, masla a mlieka vypracujeme cesto, ktoré rozprestrieme do formy, popicháme vidličkou a predpečieme 10 minút pri 180 °C.
Višne spolu s makom, cukrom, vanilkou a škoricou krátko povaríme, zahustíme škrobom a ešte horúcu plnku natrieme na predpečené cesto. Pečieme 15 minút.
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do pevného lesklého snehu, ktorý rozotrieme na koláč. Dopekáme asi 10 minút pri 160 °C, kým pena jemne nezružovie. Po vychladnutí ozdobíme višňovým sirupom a mätou.
- 10.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
KATKA si zlízne KRITIKU od profi kuchárov Michala a Jozefa: PRIPÁLENÁ polievka alebo TAKTIKA?!
Hovädzí guláš na víne a pive s domácou knedľou
Tartaletky s bryndzovou penou a cibuľovým džemom
JOZEFOVI už pri hostiteľke LENKE prasknú nervy: „Vyzerá ako NADOPOVANÁ a vôbec si nás neváži!“