Višňový koláč so snehovou penou

Višňový koláč so snehovou penou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

Cesto:

  • 250 g polohrubej múky

  • 120 g masla

  • 100 g cukru

  • 3 žĺtky

  • 1 PL mlieka

  • 1 ČL prášku do pečiva

  • štipka soli

Plnka:

  • 500 g višní

  • 100 g cukru

  • 1 PL škrobu

  • ½ ČL škorice

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • mak (množstvo podľa chuti)

Bielková pena:

  • 3 bielky

  • 150 g cukru

  • štipka soli

  • 1 ČL citrónovej šťavy

Bez servítky, Lenka

Bez servítky, Lenka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

Z múky, cukru, žĺtkov, masla a mlieka vypracujeme cesto, ktoré rozprestrieme do formy, popicháme vidličkou a predpečieme 10 minút pri 180 °C.
Višne spolu s makom, cukrom, vanilkou a škoricou krátko povaríme, zahustíme škrobom a ešte horúcu plnku natrieme na predpečené cesto. Pečieme 15 minút.
Bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do pevného lesklého snehu, ktorý rozotrieme na koláč. Dopekáme asi 10 minút pri 160 °C, kým pena jemne nezružovie. Po vychladnutí ozdobíme višňovým sirupom a mätou.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať