- 11.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Dubajské minišišky s pistáciovým krémom a pistáciovým prachom
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
polohrubá múka
-
hladká múka
-
čerstvé droždie
-
soľ
-
cukor
-
2 vajcia
-
vanilkový cukor
-
citrón (kôra)
-
mlieko
-
pistácie
-
biela čokoláda
Bez servítky, Katka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Zmiešame hladkú a polohrubú múku so štipkou soli, vanilkovým cukrom, vajcami a mliekom. Zvlášť si pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru, ktorý vlejeme do misky s múkou. Vypracujeme hladké cesto, pridáme citrónovú kôru a necháme 15–20 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vysmážame dozlatista.
- Na pistáciový krém rozmixujeme pistácie na jemno, pridáme roztopenú bielu čokoládu a premiešame. Minišišky plníme pistáciovým krémom a povrch posypeme pistáciovým prachom.
- 11.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice
Hokkaido krém s tekvicovými semiačkami
KATKA si zlízne KRITIKU od profi kuchárov Michala a Jozefa: PRIPÁLENÁ polievka alebo TAKTIKA?!
Višňový koláč so snehovou penou