Dubajské minišišky s pistáciovým krémom a pistáciovým prachom

Dubajské minišišky s pistáciovým krémom a pistáciovým prachom

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • polohrubá múka

  • hladká múka

  • čerstvé droždie

  • soľ

  • cukor

  • 2 vajcia

  • vanilkový cukor

  • citrón (kôra)

  • mlieko

  • pistácie

  • biela čokoláda

Bez servítky, Katka

Bez servítky, Katka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Zmiešame hladkú a polohrubú múku so štipkou soli, vanilkovým cukrom, vajcami a mliekom. Zvlášť si pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru, ktorý vlejeme do misky s múkou. Vypracujeme hladké cesto, pridáme citrónovú kôru a necháme 15–20 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vysmážame dozlatista.
  • Na pistáciový krém rozmixujeme pistácie na jemno, pridáme roztopenú bielu čokoládu a premiešame. Minišišky plníme pistáciovým krémom a povrch posypeme pistáciovým prachom.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať