- 12.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
5 ks cvikla
-
400 g kozieho syra
-
2 dcl smotany na šľahanie
-
balsamico
-
petržlenový olej
-
soľ
-
cukor
-
olej
-
100 g orechov
-
cesnak
-
rukola
-
mrkva
Bez servítky, Michal
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Cviklu zabalíme do alobalu, osolíme, pokvapkáme olejom a pečieme približne 1 hodinu. Po upečení ju očistíme a nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré uložíme na tanier.
Medzitým si pripravíme krém – smotanu vyšľaháme do polotuha, kozí syr vyšľaháme s malým množstvom soli, cukru a prelisovaného cesnaku, a zľahka spojíme so šľahačkou do jemnej peny. - Na ozdobu si nastrúhame tenké pásiky mrkvy a krátko ich opečieme v oleji, aby mali chipsový efekt.
- Servírujeme tak, že na carpaccio z cvikly nanesieme krém z kozieho syra, pridáme orechy, pokvapkáme balsamicom a petržlenovým olejom a dozdobíme rukolou a mrkvovým chipsom.
- 12.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Predjedlá , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Panna cotta s malinovým coulis a crumble
V Bez servítky budú lietať nože! ŽANETA pri súťaži ZRANÍ Katku: Hystéria, krik a ŠOK!
Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice