Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra

Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 5 ks cvikla

  • 400 g kozieho syra

  • 2 dcl smotany na šľahanie

  • balsamico

  • petržlenový olej

  • soľ

  • cukor

  • olej

  • 100 g orechov

  • cesnak

  • rukola

  • mrkva

Bez servítky, Michal

Bez servítky, Michal

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Cviklu zabalíme do alobalu, osolíme, pokvapkáme olejom a pečieme približne 1 hodinu. Po upečení ju očistíme a nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré uložíme na tanier.
    Medzitým si pripravíme krém – smotanu vyšľaháme do polotuha, kozí syr vyšľaháme s malým množstvom soli, cukru a prelisovaného cesnaku, a zľahka spojíme so šľahačkou do jemnej peny.
  • Na ozdobu si nastrúhame tenké pásiky mrkvy a krátko ich opečieme v oleji, aby mali chipsový efekt.
  • Servírujeme tak, že na carpaccio z cvikly nanesieme krém z kozieho syra, pridáme orechy, pokvapkáme balsamicom a petržlenovým olejom a dozdobíme rukolou a mrkvovým chipsom.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať