- 12.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Panna cotta s malinovým coulis a crumble
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
1 l smotany
-
1 kg mrazených malín
-
želatína (plátková)
-
vanilkový cukor
-
žlté farbivo alebo kurkuma (voliteľné)
-
solamyl
-
mäta
-
maliny na ozdobu
Bez servítky, Michal
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Smotanu s cukrom a vanilkou zahrejeme takmer k bodu varu, stiahneme z ohňa a vmiešame napučanú želatínu, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejeme do pohárikov a necháme dôkladne stuhnúť v chlade.
- Na malinové coulis dáme do hrnca maliny, cukor a trochu vody, varíme asi 10 minút a jemne zahustíme solamylom rozmiešaným v malom množstve vody. Necháme vychladnúť.
Stuhnutú panna cottu prelejeme coulis a dozdobíme čerstvou mätou a malinami.
- 12.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Dezerty , Recepty , Bez servítky
Bez servítky
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
V Bez servítky budú lietať nože! ŽANETA pri súťaži ZRANÍ Katku: Hystéria, krik a ŠOK!
Hovädzí steak, syrová omáčka a „tekvičky“ zo zemiakov a pečenej tekvice