Panna cotta s malinovým coulis a crumble

Panna cotta s malinovým coulis a crumble

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 1 l smotany

  • 1 kg mrazených malín

  • želatína (plátková)

  • vanilkový cukor

  • žlté farbivo alebo kurkuma (voliteľné)

  • solamyl

  • mäta

  • maliny na ozdobu

Bez servítky, Michal

Bez servítky, Michal

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Plátky želatíny namočíme do studenej vody. Smotanu s cukrom a vanilkou zahrejeme takmer k bodu varu, stiahneme z ohňa a vmiešame napučanú želatínu, kým sa úplne nerozpustí. Zmes nalejeme do pohárikov a necháme dôkladne stuhnúť v chlade.
  • Na malinové coulis dáme do hrnca maliny, cukor a trochu vody, varíme asi 10 minút a jemne zahustíme solamylom rozmiešaným v malom množstve vody. Necháme vychladnúť.
    Stuhnutú panna cottu prelejeme coulis a dozdobíme čerstvou mätou a malinami.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať