Pečená plnka s hruškovými variáciami

Pečená plnka s hruškovými variáciami

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 3 rožky

  • 3 vajíčka

  • cca 150 ml mlieka

  • muškátový oriešok

  • soľ

  • čierne korenie

  • červená paprika

  • rasca

  • 150 g bravčového pliecka

  • 1 malá cibuľka

  • petržlenová vňať

  • maslo

  • hrušky Nashi

  • Nashi pyré

  • agar

  • cukor

  • šalát

  • med

  • horčica

  • olivový olej

  • hrušky v náleve

  • opražené oriešky

  • hrozienka

  • cesnak

  • zázvor

  • škorica

  • citrónová šťava

Bez servítky, Julka

Bez servítky, Julka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky primiešame do nakrájaných rožkov. Na panvici orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané bravčové pliecko, ochutíme soľou, korením, červenou paprikou a rascou a dusíme približne 20 minút. Mäso následne posekáme a primiešame k rožkom. Do zmesi pridáme vajcia, soľ, korenie, petržlenovú vňať a trochu muškátového orieška. Plnku vložíme do zapekacej formy a pečieme na pare približne 20 minút.
  • Na tanier pripravíme hruškové variácie: Nashi pyré ohrejeme, zmiešame s cukrom a agarom, nalejeme do kruhovej formy na tanieri a necháme stuhnúť (cca 5 minút).
    Hrušky z nálevu premiešame so šalátom, dochutíme medom, horčicou, soľou, korením a olivovým olejom a posypeme opraženými orieškami.
  • Hruškové chutney si pripraví vopred: hrušky nakrájame, pridáme cibuľku, cesnak, cukor, zázvor, škoricu a citrónovú šťavu a necháme karamelizovať, kým hrušky nezmäknú.
  • Pred podávaním plnku krátko opečieme na masle asi 3 minúty a servírujeme spolu s hruškovými variáciami.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať