- 16.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Lieskovcový rez
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
opražené lieskovce
-
opražené orieškové maslo
-
4 bielky
-
150 g práškového cukru
-
1 PL kakaa
-
4 žĺtky
-
5 PL mlieka
-
3 PL práškového cukru
-
1 PL vanilkového cukru
-
120 g masla
-
250 g mascarpone
-
200 g smotany na šľahanie
-
dekorácie podľa výberu
Bez servítky, Julka
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Na korpus vyšľaháme bielky so cukrom do pevného snehu, postupne primiešame kakao a opražené nasekané lieskovce. Cesto rozotrieme na plech a pečieme približne 10 minút. Po upečení ho hneď nakrájame na 4 rovnaké časti.
- Krém si pripraví vopred: žĺtky s mliekom a cukrom uvaríme do hustého krému, primiešame maslo a necháme vychladiť. Následne krém vyšľaháme s mascarpone do jemnej konzistencie.
- Na ozdobu vyšľaháme smotanu s cukrom do tuhej šľahačky.
- Jednotlivé pláty korpusu natrieme krémom, naukladáme na seba a necháme minimálne 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním nakrájame a dozdobíme šľahačkou a lieskovcovým maslom.
- 16.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Recepty , Dezerty , Bez servítky
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč