Lieskovcový rez

Lieskovcový rez

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • opražené lieskovce

  • opražené orieškové maslo

  • 4 bielky

  • 150 g práškového cukru

  • 1 PL kakaa

  • 4 žĺtky

  • 5 PL mlieka

  • 3 PL práškového cukru

  • 1 PL vanilkového cukru

  • 120 g masla

  • 250 g mascarpone

  • 200 g smotany na šľahanie

  • dekorácie podľa výberu

Bez servítky, Julka

Bez servítky, Julka

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Na korpus vyšľaháme bielky so cukrom do pevného snehu, postupne primiešame kakao a opražené nasekané lieskovce. Cesto rozotrieme na plech a pečieme približne 10 minút. Po upečení ho hneď nakrájame na 4 rovnaké časti.
  • Krém si pripraví vopred: žĺtky s mliekom a cukrom uvaríme do hustého krému, primiešame maslo a necháme vychladiť. Následne krém vyšľaháme s mascarpone do jemnej konzistencie.
  • Na ozdobu vyšľaháme smotanu s cukrom do tuhej šľahačky.
  • Jednotlivé pláty korpusu natrieme krémom, naukladáme na seba a necháme minimálne 4 hodiny stuhnúť. Pred podávaním nakrájame a dozdobíme šľahačkou a lieskovcovým maslom.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať