Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami

Rybia krémová polievka s lososom a knedličkami s krevetami

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

Na rybí vývar:

  • hlavy a chvosty z 2–3 kaprov alebo skelety z morských rýb

  • 4 mrkvy

  • 2 petržleny

  • 1 zeler

  • 2 paradajky

  • 1 pór

  • 1 cibuľa (aj so šupou)

  • 3 strúčiky cesnaku

  • 2 ČL soli

  • 5 guľôčok nového korenia

  • 10 guľôčok korenia štyroch farieb

  • 2 bobkové listy

  • rybia omáčka

  • citrón

  • čerstvý koriander

Na krémovú časť:

  • 1 konzerva kokosového mlieka

  • filet z lososa

Knedličky s krevetami:

  • 3 biele rožky

  • 90 ml mlieka

  • 30 g zmäknutého masla

  • 1 žĺtok

  • ½ ČL soli

  • ¼ ČL čerstvo mletého korenia

  • 1/8 ČL muškátového orieška

  • 1 bielok

  • cca 200 g olúpaných surových kreviet

  • prepustené maslo na opekanie

Bez servítky, Beáta

Bez servítky, Beáta

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Do studenej vody vložíme rybie skelety, mrkvu, petržlen, zeler, paradajky, pór, cibuľu so šupou a cesnak. Osolíme, pridáme nové korenie, korenie štyroch farieb a bobkový list a varíme na miernom ohni, kým vznikne silný vývar.
    Mrkvu, zeler a petržlen nastrúhame najemno a vložíme späť do vývaru. Ak máme zvyšky rybieho mäsa, rozmrvíme ich a pridáme do polievky.
  • Do hotového vývaru vložíme upravené filety lososa a pošírujeme ich 6–7 minút. Vyberieme ich a odložíme na teplé miesto. Do polievky pridáme kokosové mlieko a krátko spolu prevaríme.
  • Knedličky pripravíme tak, že nakrájané rožky namočíme do mlieka, pridáme maslo, žĺtok, korenie, soľ a muškátový oriešok. Nakoniec jemne primiešame vyšľahaný sneh z bielka. Zmes rozotrieme na potravinovú fóliu, do stredu poukladáme krevety, zrolujeme do valca, pevne utiahneme a popicháme. Varíme 22 minút.
  • Pred servírovaním knedličku nakrájame na 1,5 cm plátky a opečieme na prepustenom masle dozlatista. Polievku podávame s kúskom lososa, plátkom knedličky a čerstvým koriandrom.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať