Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami

Pomarančový smotanový koláčik s karamelizovanými mandľami

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie – smotanový krém:

  • 400 ml smotany na šľahanie (min. 33 %)

  • 65 g cukru

  • 5 g pomarančovej kôry

  • ½ ČL vanilkového extraktu

  • 250 ml pomarančovej šťavy

  • 1 ČL citrónovej šťavy

Karamelizované mandle:

  • 125 g kryštálového cukru

  • 1 balíček vanilkového cukru

  • 1 ČL škorice

  • 100 ml vody

Genoise korpus:

  • 2 vajcia izbovej teploty

  • 50 g kryštálového cukru

  • 23 g tortovej múky

  • 17 g kakaového prášku

  • 22 g rozpusteného masla

Pomarančový kaviár:

  • pomarančová šťava

  • cukor

  • agar

  • studený olej

Bez servítky, Beáta

Bez servítky, Beáta

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Na smotanový krém zahrejeme smotanu s cukrom, pomarančovou kôrou a vanilkovým extraktom. Varíme 10 minút, potom pridáme pomarančovú a citrónovú šťavu a ďalších 10 minút povaríme. Precedíme, nalejeme do misiek a necháme stuhnúť v chladničke.
  • Na kakaový genoise vyšľaháme vajcia s cukrom do bielej peny, primiešame preosiatu múku s kakaom, a nakoniec aj maslo. Pečieme 15–20 minút a necháme vychladnúť.
  • Pomarančový kaviár pripravíme tak, že pomarančovú šťavu s cukrom a agarom prevaríme a pomocou striekačky kvapkáme do studeného oleja, kde sa tekutina zmení na malé guličky.
  • Servírujeme tak, že na korpus navrstvíme smotanový krém, pridáme karamelizované mandle a ozdobíme pomarančovým kaviárom.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať