- 18.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Medové rezy v podobe vianočnej gule
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
maslo
-
práškový cukor
-
med
-
mlieko
-
sóda bikarbóna
-
vajcia
-
hladká múka
-
mascarpone
-
šľahačková smotana
-
vanilkový lusk
-
želatína
-
karamel
-
velvet sprej na ozdobu
-
jedlé zlato
-
malinové coulis
Vo štvrtok bude variť Alenka.
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia zahrievame v hrnci, kým sa suroviny nespoja a nerozpustia. Do ešte teplej zmesi zapracujeme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré upečieme do korpusu a necháme vychladnúť.
- Na korpus natrieme krém z mascarpone a vyšľahanej smotany, vytvoríme viac vrstiev a necháme krátko stuhnúť. Potom koláč nakrájame na menšie kocky.
- Na mousse vyšľaháme mascarpone, pridáme teplé mlieko s rozpustenou želatínou a následne zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu a karamel. Zmes nalejeme do guľových foriem, vložíme kocky medových rezov a dáme zamraziť.
- Pred podávaním dezert nastriekame velvet sprejom, ozdobíme malinovým coulis a jedlým zlatom, aby pripomínal vianočnú guľu.
- 18.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Recepty , Dezerty , Bez servítky
Bez servítky
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré
Hubovo-kapustová polievka „C vitamínový Kračún“
ALENKA dostane prekvapenie, z ktorého skoro PADNE na zadok: Aký program jej súperi PRIPRAVILI?
Bravčová panenka na divoko so šípkovou omáčkou, tekvicovými lievancami a glazovaným kelom