Medové rezy v podobe vianočnej gule

Medové rezy v podobe vianočnej gule

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • maslo

  • práškový cukor

  • med

  • mlieko

  • sóda bikarbóna

  • vajcia

  • hladká múka

  • mascarpone

  • šľahačková smotana

  • vanilkový lusk

  • želatína

  • karamel

  • velvet sprej na ozdobu

  • jedlé zlato

  • malinové coulis

Bez servítky, Alena

Vo štvrtok bude variť Alenka.

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Maslo, práškový cukor, med, sódu bikarbónu, mlieko a vajcia zahrievame v hrnci, kým sa suroviny nespoja a nerozpustia. Do ešte teplej zmesi zapracujeme múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré upečieme do korpusu a necháme vychladnúť.
  • Na korpus natrieme krém z mascarpone a vyšľahanej smotany, vytvoríme viac vrstiev a necháme krátko stuhnúť. Potom koláč nakrájame na menšie kocky.
  • Na mousse vyšľaháme mascarpone, pridáme teplé mlieko s rozpustenou želatínou a následne zľahka zapracujeme vyšľahanú smotanu a karamel. Zmes nalejeme do guľových foriem, vložíme kocky medových rezov a dáme zamraziť.
  • Pred podávaním dezert nastriekame velvet sprejom, ozdobíme malinovým coulis a jedlým zlatom, aby pripomínal vianočnú guľu.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať