Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Kapustnica s údeným mäsom a klobásou

Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!

Ingrediencie:

  • 50 g slaniny

  • 2 cibule

  • 300 g bravčového pliecka

  • 300 g údeného mäsa

  • 2 klobásy

  • 1 kg kyslej kapusty

  • sušené alebo čerstvé huby

  • olej

  • soľ

  • čierne mleté korenie

  • mletá sladká paprika

  • 2 strúčiky cesnaku

  • kyslá smotana (na podávanie)

Bez servítky, Miroslav, Miňo

Bez servítky, Miroslav, Miňo

Zdroj fotky TV JOJ

Postup:

  • Na troche oleja orestujeme slaninu, kým pustí tuk. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista. Vsypeme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. Krátko orestujeme, aby sa paprika nespálila, a zalejeme horúcim vývarom. Mäso necháme chvíľu podusiť, potom pridáme kyslú kapustu, celé kusy údeného mäsa, klobásy a huby. Varíme na miernom ohni.
  • Údené mäso a klobásu vyberieme, nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Kapustnicu môžeme jemne zahustiť zápražkou z lyžice múky opraženej na tuku. Na záver pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením a ešte krátko prevaríme. Podávame s lyžicou kyslej smotany a čerstvým chlebom.
Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať