- 19.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
Kapustnica s údeným mäsom a klobásou
Staňte sa kuchárskymi majstrami vo vlastnej kuchyni! Inšpirujte sa reláciou Bez servítky. Pustite sa do klasických aj netradičných jedál a zistite, že skvelé chute dokážete vyčarovať aj vy!
Ingrediencie:
-
50 g slaniny
-
2 cibule
-
300 g bravčového pliecka
-
300 g údeného mäsa
-
2 klobásy
-
1 kg kyslej kapusty
-
sušené alebo čerstvé huby
-
olej
-
soľ
-
čierne mleté korenie
-
mletá sladká paprika
-
2 strúčiky cesnaku
-
kyslá smotana (na podávanie)
Bez servítky, Miroslav, Miňo
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
- Na troche oleja orestujeme slaninu, kým pustí tuk. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista. Vsypeme na kocky nakrájané bravčové pliecko, osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. Krátko orestujeme, aby sa paprika nespálila, a zalejeme horúcim vývarom. Mäso necháme chvíľu podusiť, potom pridáme kyslú kapustu, celé kusy údeného mäsa, klobásy a huby. Varíme na miernom ohni.
- Údené mäso a klobásu vyberieme, nakrájame na kúsky a vrátime späť do polievky. Kapustnicu môžeme jemne zahustiť zápražkou z lyžice múky opraženej na tuku. Na záver pridáme pretlačený cesnak, dochutíme soľou a korením a ešte krátko prevaríme. Podávame s lyžicou kyslej smotany a čerstvým chlebom.
- 19.12.2025 - 18:45
- Autor redakcia/MPR
- Tagy: Polievky , Recepty , Bez servítky
Zubáč s batátovým pyré a omáčkou zo špenátu a sušených paradajok
Opitý Izidor v tvare šiltovky
Posledný diel Bez servítky plný emócií a plaču: Čo doženie JULKU a MIŇA až k slzám?!
Panenka v slaninke, hubová mačanka, pečené baby zemiaky a tekvicové pyré